Glykemisk tabell |
||
Matvare |
GI Glukose |
GI Hvitt brød |
| GLUKOSE | 100 | 138 |
| BAGUETTE | 99 | 136 |
| PUFFET RIS | 96 | 132 |
| GLUTENFRITT HVETEBRØD | 94 | 129 |
| BAKT POTET | 88 | 121 |
| CORNFLAKES | 88 | 121 |
| POTETMOS, PULVER | 86 | 118 |
| GELÈTOPPER | 83 | 114 |
| RISKAKER | 80 | 110 |
| SMØRBRØDKJEKS | 80 | 110 |
| WEETABIX | 80 | 109 |
| VAFLER | 80 | 109 |
| POMMES FRITES | 78 | 107 |
| MAISCHIPS, NACHOS | 77 | 105 |
| PUFFET HVETE | 77 | 105 |
| HONNING | 76 | 104 |
| VANNMELON | 75 | 103 |
| GULERØTTER | 74 | 101 |
| BOLLER | 73 | 100 |
| LOFF | 73 | 100 |
| POTETMOS, HJEMMELAGET | 72 | 98 |
| LESKEDRIKKER, COLA, SOLO ETC. | 71 | 97 |
| TACOSKJELL | 71 | 97 |
| CROISSANT | 70 | 96 |
| KNEKKEBRØD, HVETE | 69 | 95 |
| ANANAS | 69 | 94 |
| ERTERSUPPE | 69 | 94 |
| ROSIN | 68 | 93 |
| MAISBRØD | 67 | 92 |
| SUKKER | 67 | 92 |
| SUPPE MED BØNNER | 67 | 92 |
| RØDBETER | 66 | 91 |
| FULLKORNBRØD | 65 | 89 |
| HAMBURGERBRØD | 64 | 87 |
| PØLSE-/HAMBURGERBRØD | 64 | 87 |
| PIZZABUNN | 63 | 86 |
| BAKVERK LAGET PÅ SMØRDEIG | 61 | 84 |
| BANAN | 61 | 84 |
| DIGESTIVE KJEKS | 61 | 84 |
| WIENERBRØD | 61 | 84 |
| BASMATIRIS | 61 | 83 |
| FERSKEN, HERMETISK | 61 | 83 |
| PAPAYA | 61 | 83 |
| RUGBRØD | 61 | 83 |
| RÅRIS | 59 | 81 |
| VILL RIS (SASKATCHEWAN) | 59 | 81 |
| MANGO | 58 | 80 |
| POTET | 58 | 80 |
| BRUN RIS | 58 | 79 |
| HAVREKJEKS | 58 | 79 |
| POPCORN | 58 | 79 |
| HAVREKLI | 57 | 78 |
| CHIPS | 56 | 77 |
| KIWI | 55 | 75 |
| APPELSINJUICE | 54 | 74 |
| CAJUNRIS (UNCLE BEN`S) | 53 | 72 |
| PUMPERNICKEL | 52 | 71 |
| TORTELLI (OST) | 52 | 71 |
| HAVREGRØT | 51 | 70 |
| SJOKOLADE, REN | 51 | 70 |
| GRAPEFRUKTJUICE | 50 | 69 |
| ISKREM | 50 | 69 |
| ERTER, GRØNNE | 50 | 68 |
| RIS, BARBOILED | 50 | 68 |
| NUDLER | 49 | 67 |
| ANANASJUICE | 48 | 66 |
| SUKKERBRØD | 48 | 66 |
| LAKTOSE | 47 | 65 |
| LINSESUPPE | 46 | 63 |
| MUFFINS | 46 | 63 |
| APPELSIN | 45 | 62 |
| DRUER | 45 | 61 |
| SPAGHETTI/PASTA | 44 | 60 |
| VANILJESAUS | 43 | 59 |
| EPLEJUICE | 42 | 58 |
| RAVIOLI | 41 | 56 |
| FISKEPINNER | 39 | 54 |
| TOMATSUPPE | 39 | 54 |
| EPLE | 38 | 52 |
| PÆRE | 37 | 51 |
| YOGHURT | 34 | 47 |
| FETTUCINI MED EGG | 34 | 46 |
| LETTMELK | 34 | 46 |
| BØNNER, KIDNEY | 31 | 43 |
| LINSER, GRØNNE | 31 | 42 |
| BØNNER, HVITE | 29 | 40 |
| FERSKEN | 29 | 40 |
| PØLSE | 29 | 40 |
| H-MELK | 28 | 39 |
| GRAPEFRUKT | 26 | 36 |
| LINSER, RØDE | 26 | 36 |
| PLOMME | 25 | 34 |
| ERTER, TØRKEDE | 23 | 32 |
| KIRSEBÆR | 23 | 32 |
| FRUKTOSE | 22 | 30 |
| RISKLI | 20 | 27 |
| BØNNER, SOYA | 15 | 20 |
| SUKRIN |
0 |
0 |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.