Glykemisk tabell |
||
Matvare |
GI Glukose |
GI Hvitt brød |
GLUKOSE | 100 | 138 |
BAGUETTE | 99 | 136 |
PUFFET RIS | 96 | 132 |
GLUTENFRITT HVETEBRØD | 94 | 129 |
BAKT POTET | 88 | 121 |
CORNFLAKES | 88 | 121 |
POTETMOS, PULVER | 86 | 118 |
GELÈTOPPER | 83 | 114 |
RISKAKER | 80 | 110 |
SMØRBRØDKJEKS | 80 | 110 |
WEETABIX | 80 | 109 |
VAFLER | 80 | 109 |
POMMES FRITES | 78 | 107 |
MAISCHIPS, NACHOS | 77 | 105 |
PUFFET HVETE | 77 | 105 |
HONNING | 76 | 104 |
VANNMELON | 75 | 103 |
GULERØTTER | 74 | 101 |
BOLLER | 73 | 100 |
LOFF | 73 | 100 |
POTETMOS, HJEMMELAGET | 72 | 98 |
LESKEDRIKKER, COLA, SOLO ETC. | 71 | 97 |
TACOSKJELL | 71 | 97 |
CROISSANT | 70 | 96 |
KNEKKEBRØD, HVETE | 69 | 95 |
ANANAS | 69 | 94 |
ERTERSUPPE | 69 | 94 |
ROSIN | 68 | 93 |
MAISBRØD | 67 | 92 |
SUKKER | 67 | 92 |
SUPPE MED BØNNER | 67 | 92 |
RØDBETER | 66 | 91 |
FULLKORNBRØD | 65 | 89 |
HAMBURGERBRØD | 64 | 87 |
PØLSE-/HAMBURGERBRØD | 64 | 87 |
PIZZABUNN | 63 | 86 |
BAKVERK LAGET PÅ SMØRDEIG | 61 | 84 |
BANAN | 61 | 84 |
DIGESTIVE KJEKS | 61 | 84 |
WIENERBRØD | 61 | 84 |
BASMATIRIS | 61 | 83 |
FERSKEN, HERMETISK | 61 | 83 |
PAPAYA | 61 | 83 |
RUGBRØD | 61 | 83 |
RÅRIS | 59 | 81 |
VILL RIS (SASKATCHEWAN) | 59 | 81 |
MANGO | 58 | 80 |
POTET | 58 | 80 |
BRUN RIS | 58 | 79 |
HAVREKJEKS | 58 | 79 |
POPCORN | 58 | 79 |
HAVREKLI | 57 | 78 |
CHIPS | 56 | 77 |
KIWI | 55 | 75 |
APPELSINJUICE | 54 | 74 |
CAJUNRIS (UNCLE BEN`S) | 53 | 72 |
PUMPERNICKEL | 52 | 71 |
TORTELLI (OST) | 52 | 71 |
HAVREGRØT | 51 | 70 |
SJOKOLADE, REN | 51 | 70 |
GRAPEFRUKTJUICE | 50 | 69 |
ISKREM | 50 | 69 |
ERTER, GRØNNE | 50 | 68 |
RIS, BARBOILED | 50 | 68 |
NUDLER | 49 | 67 |
ANANASJUICE | 48 | 66 |
SUKKERBRØD | 48 | 66 |
LAKTOSE | 47 | 65 |
LINSESUPPE | 46 | 63 |
MUFFINS | 46 | 63 |
APPELSIN | 45 | 62 |
DRUER | 45 | 61 |
SPAGHETTI/PASTA | 44 | 60 |
VANILJESAUS | 43 | 59 |
EPLEJUICE | 42 | 58 |
RAVIOLI | 41 | 56 |
FISKEPINNER | 39 | 54 |
TOMATSUPPE | 39 | 54 |
EPLE | 38 | 52 |
PÆRE | 37 | 51 |
YOGHURT | 34 | 47 |
FETTUCINI MED EGG | 34 | 46 |
LETTMELK | 34 | 46 |
BØNNER, KIDNEY | 31 | 43 |
LINSER, GRØNNE | 31 | 42 |
BØNNER, HVITE | 29 | 40 |
FERSKEN | 29 | 40 |
PØLSE | 29 | 40 |
H-MELK | 28 | 39 |
GRAPEFRUKT | 26 | 36 |
LINSER, RØDE | 26 | 36 |
PLOMME | 25 | 34 |
ERTER, TØRKEDE | 23 | 32 |
KIRSEBÆR | 23 | 32 |
FRUKTOSE | 22 | 30 |
RISKLI | 20 | 27 |
BØNNER, SOYA | 15 | 20 |
SUKRIN |
0 |
0 |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.