Med alle de helligdagene, konfirmasjonene og andre tilstelninger vi har i mai, er det på tide med noen av våre beste og mest kjente
kakeoppskrifter. Jeg har selv noen favoritter, men her er og de som er deres favoritter etter karakterer dere selv har satt. Noen er
litt arbeidssomme, mens andre er enkle. Og om dere har lyst til å telle kalorier, så har jeg og regnet det ut for dere pr
stykke.
Om en ønsker de større kremkakene så ta en titt her:
Kremkakeoversikten
fra Marianne
Pavlova
Dette er den perfekte mai kaken!
Om du deler kaken i 12 så har den 183 kcal pr stykke uten frukten.
Marengsbunn:
4 stk eggehviter
250 gr sukker
1 ss maisenna
1 ts eddik el. sitronsaft
1 ts vaniljesukker
Fyll:
3 dl kremfløte
1 ts sukker
frukt (det en måtte like.. hermetisk eller fersk)
1. Stivpisk eggehvitene. Tilsett en og en spiseskje sukker og fortsett piskingen til marengsen er blank og seig. Tilsett maisenna,
eddik og vaniljesukker mot slutten.
2. Dekk et stekebrett med bakepapir. Tegn en sirkel med ca 23 cm i diameter. Bre marengsen utover sirkelen. Lag en fordypning midt
i.
Stek på midterste rille i ca 1 1/2 time på 140 - 150 grader. Avkjøl. (Oppbevar marengsbunnen i en tett boks hvis den ikke skal
brukes samme dag)
3. Fyll: Pisk fløten stiv M/sukker. Skjær frukten opp. Ta kremmen opppi fordyningen i marengsbunnen. Legg frukten oppå.
Lady Goldenglow
Denne er vanskelig men bare helt nydelig.
Hvert stykke har ca 516 kcal om kaken deles i 12
115 gr smør
335 gr sukker
0,5 stk sitron, skallet revet
1 stk eggehvite stivpisket
2 stk eggeplommer
285 gr hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk
1 knivsodd salt
50 gr kokesjokolade
Fyll og glasur:
45 gr smeltet smør
400 gr melis
30 gr appelsinsaft
0,5 stk appelsin, skallet revet
1 stk appelsin, kjøttet
1 stk eggehvite stivpisket
100 gr kokesjokolade
Rør smør hvitt, ha i sukker og sitronskall. Ha så i vispede eggeplommer.
Bland sammen mel, bakepulver og salt, og bland det i vekselvis med melken.
Del røren i 2 og riv sjokoladen i den ene. Ha røren i 3 former og bland i vekselvis mørk og lys røre med en skje.
Stek i middelsvarm ovn i ca 20 minutter.
Fyll og glasur:
Ha smør, sukker, saft og skall i en bolle.
Ha så i det skinn og kjernefrie fruktkjøttet og rør til en jevn masse. Til slutt blandes eggehviten inn forsiktig.
Stryk litt på det øverste laget og dryss litt sjokolade over. Resten av sjokoladen smeltes og ha mellom lagene og på sidene.
Suksesskake
Kjent og kjær kake som er en av mine favoritter, særlig kremen!
Gir ca 255 kcal pr stykke ved oppdelt i 12.
Kake:
4 stk eggehviter
150 gr Melis
150 gr uskollede mandler (finhakkes)
Krem:
4 stk eggeplommer
0,5 dl Kremfløte
65 gr Sukker
1 ts Vaniljesukker
100 gr Meierismør
Kake.
Stivpisk eggehvitene og rør i melisen.
Mandlene vendes i.
Has i en middelstor form.
Stekes 175 ºC i 30 minutter.
(Oppskriften dobles hvis formen er stor). Avkjøles
Krem:
Eggeplommene røres sammen med fløte. Tilsett sukker og vaniljesukker. Dette røres over varmen til det når kokepunktet og tykner. Når
den er tyknet, la det koke opp. Når kremen er nesten kald røres mykt smør inn. Smøres på avkjølet kake.
Brownies
Brownies kan brukes til både hverdags og fest. Herlig og søtt for alle kakemonser.
Gir ca 8 stykker som hver har ca 330 kcal
100 gr smør
100 gr mørk sjokolade
3 stk egg
1,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker eller korn fra 1/2 vaniljestang
50 gr hvetemel
1 ss kakao
0,5 ts bakepulver
Ca 60 gr valnøttkjerner
Smelt smør og sjokolade på svak varme og avkjøl litt.
Pisk egg, sukker og vanilje til luftig eggedosis. Bland forsiktig inn sjokoladesmøret. Bland det tørre og vend det forsiktig inn i
røren. Knus nøttene lett med fingrene og ha dem i til slutt.
Hell røren i en bakepapirkledd form (20x25 eller 22 cm springform) og stek i ca 30-35 min ved 175 grader, midt i ovnen.
Den skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i formen og sett den så i kjøleskapet noen timer før den nytes!
Kvæfjordkaka
Dette er en av de beste kakene en kan lage. En stor slager på alle kakebord.
Dette er etter sigende originaloppskriften.
Gir 16 stykker og hvert stykke har ca 308 kcal
100 gr smør/margarin
120 gr sukker
4 stk eggeplommer
3 ss melk
160 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker - må være med. Det gir kaka en særegen smak
Marengs:
4 stk eggehviter
200 gr sukker
100 gr mandelspon
Fyll:
3 dl kremfløte
3 dl Vaniljekrem eller romfyll (etter smak)
Rør smør og sukker hvitt, ha i eggeplommer og melk. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og rør det godt inn i deigen. Kle
en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i et tynt lag. Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret. Pisk videre til alt
sukkeret er oppløst. Hell marengsen over røren i langpannen. Strø om lag 100 g mandelspon (hakkede mandler) over det hele. Stek kaka
ved 180 grader til marengsen får er stiv og har fått lett gyllen farge.
Avkjøl. Piske fløten stiv og bland med vaniljekrem. Del kaka i to og legg kremen mellom bunnene.
Kransekake
Kransekake hører hjemme på ett kakebord til fest.
750 gr mandler
750 gr melis
Ca 6 stk eggehviter
4 ss hvetemel
Pynt: Melisglasur av melis og en eggehvite.
Skåld mandlene dersom du ønsker lys kake. De må i tilfelle tørkes godt, gjerne flere dager. Mal dem. Bland mandler, melis og
hvetemel og bland i en og en eggehvite til deigen er fin å arbeide med.
Trill ut til fingertykke lengder og legg dem i GODT smurte og strødde former. Eller bruk formfett. Stekes ved 180 grader til de er
lysebrune, ca 10 minutter.
Min erfaring er at de er lettest å få ut av ringene når de er blitt lunkne, men dette er sikkert avhengig av hvilken type ringer du
har.
Kaken oppbevares best i en tett boks, f.eks en plast-salatbolle med lokk. Hvis du legger i en brødskive holder den seg passelig
seig. Hvis den skal stå mer enn et par-tre dager bør den fryses. Pynt med melisglasur.
Daimkake
Daim iskake er og kjent traver på kakebordet. Og dette er og en av mine absolutte favoritter.
Det er ca 326 kcal i hvert kakestykke om du deler kaken i 12.
Nøttebunn
150 gr hasselnøtter eller mandler
150 gr melis
4 stk eggehviter
Iskrem:
4 stk eggeplommer
150 gr sukker
3 dl kremfløte
4 plate(r) gelatin
2 stk Daim-sjokolade, 1 dobbel
Nøttebunn
Mal nøttene (mandlene). Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form (22-24 cm i diameter)
ved 160 °C i 30-35 min. Avkjøl i formen. Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av
formen.
Iskrem:
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten og bland lett i eggedosisen. Hell i oppløst gelatin i tynn stråle ned i
isblandingen, under forsiktig omrøring. Hakk sjokoladen og bland i halvparten. Bre iskremblandingen over nøttebunnen. Dryss resten
av sjokoladen over. Frys kaken i formen. Anrett kaken på fat og sett den i kjøleskap ½ time før servering.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1887