Pølserester til besvær og glede.

Oppdatertdato: 2018-10-12 Publisert: Tema: Pølser Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen




Alle opplever til stadighet at det i kjøleskapet blir liggende rester etter grillpølser, kjøttpølse og andre pølser. Disse blir ofte liggende til de begynner å lukte og går så i søpla.

Men pølserester er lett å bli kvitt og passer inn i mange hverdagsretter som er enkle å lage og som smaker godt. Så hvorfor ikke ta en opprydding av og til og samtidig bli kvitt andre rester også.
Det enkleste er å steke pølsebiter i stekepanna, sammen med kokte risrester, løk og andre grønnsaker. Evt steke sammen med poteter. Husk å krydre godt. Pølser går og godt sammen med epler og karri. Jeg må og nevne at Toro har en gryterett som heter Tomatpølse gryte, denne er ypperlig for å bli kvitt pølserester.

Her er noen forslag:



Pølsegryte med ris


Prøv også Pølsegryte med ris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.03.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 løk,
2 ss smør,
250 g sjampnjong,
salt,
pepper,
1 ss sitronsaft,
2 dl fløte,
5 - 6 røkte pølser,
2 ss tomatpurè,
1 ts oregano,
1 ts persille


En skikkelig god hjemmelagd gryte uten for mye dilldall. Bruk de pølsene du finner og kjør på. Vi hadde på risen etterpå, da bildene blir mye finere uten ris. Skal en være ekstra sunn, lag en salat til.


Fremgangsmåte

Rens løken og sjampinjong og skjær dem i skiver. Fres alt i smør, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett fløte og la det koke opp. Skjær pølsene på skrå og varm dem i sausen.
Smak til med tomatpurè, oregano, salt og pepper. Klipp persille over og server gryten med kokt ris og gjerne en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 189,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,09.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pølserisotto


Prøv også Pølserisotto.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.05.2003
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2-3 løk
100 g bacon
2 1/2 ss smør eller margarin
1/2 ts karri
1/2 ts paprika
2 dl langkornet ris
4 dl hønsebuljong
1/2 ss tomatpuré
salt
pepper
1 pk dypfryste erter, ca 235 g
300 g falukorv eller annen pølse



Fremgangsmåte

Finhakk løk og bacon. Fres blandingen lett i 1 ss av smøret, sammen med karri og paprika.

Ha i risen, og la den frese med et par minutter.

Hell over buljongen, ha i tomatpuré, salt og pepper, og la risen trekke under tett lokk over svak varme i ca 20 minutter eller se tidsangivelsen på pakken.

Varm ertene med litt smør og salt.

Skjær pølsen i terninger som brunes lett i resten av smøret.

Legg opp på serveringsfat. Risen i bunnen, ertene langs kanten, og pølseterningene på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 151,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Livs lettvinte pølsegryte


Prøv også Livs lettvinte pølsegryte.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

6 gulrøtter
2 løk
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 purre
100 g sellerirot
1 ss olje
500 røkt kjøttpølse (3% fett)
2 bokser grovhakkede tomater (gjerne med hvitløk)


Pølseretter er alltid populært, det gjelder bare å variere og kombinere.Med purre og løk får retten en frisk og god smak.


Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i strimler. Brun dem i litt olje i stekepannen. Tilsett pølser i terninger og de grovhakkede tomatene. La det hele småputre ca 5 minutter. Krydre etter behag, varier mellom provencalsk og italiensk krydder. Server med kokt pasta og grønne salatblader og agurk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 65,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Jambalaya med pølser.

Jambalaya med pølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 løk
3 ss smør eller margarin
8 skiver falukorv
2 1/2 dl langkornet ris
1 boks knuste tomater, 400 g
buljong tilsvarende 1/2 l væske
salt
pepper
3/4 ts timian
1 knust hvitløkfedd
1 ts worcestersaus
200 g reker
hakket persille


Enkel og smakfull rett. Her kan man variere med masse rart.


Fremgangsmåte

Skrell og hakk løken og stek den i litt smør til den er blank. Tilsett pølser i skiver og rør om noen minutter. Slå i risen, rør om og spe med tomater og buljong. Krydre med salt, pepper, timian, hvitløk, og worcestersaus. La det hele koke opp og stå og trekke under lokk ca 20 minutter. Løft av lokket, legg på reker og la det stå noen minutter.

Strø over hakket persille og server med grønn salat og brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølselapskaus.

Pølselapskaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.08.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 pk. potetmos,
6 dl. vann,
3 ss. smør,
1 pk. dypfryste grønnsaker (350 gr.),
2 kjøttbuljongterninger,
4 dl. melk,
2 røkte pølser,
1/2 ts. pepper,
salt


Denne er enkel om en bruker frosne grønnsaker. Vi brukte en kombinasjon av friske og frosne. Og så ble vi kvitt noe medisterpølse. Og oppskriften sier melk, men vi brukte vann


Fremgangsmåte

Kok opp vann og smør, legg i grønnsakene og buljongterningene og kok opp. Ta kjelen av platen, tilsett melk/vann og rør i potetmosen. Skjær pølsene i biter og la dem bli gjennomvarme i lapskausen. Smak den til med salt og pepper. Hvis lapskausen virker for fast, så tilsett mer melk/vann. Server den rykende varm sammen med brød eller flatbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Toro tomatpølsegryte.

Toro tomatpølsegryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.04.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pose Toro Tomatpølsegryte
2-400 g pølserester
Krydderurter(feks basilikum, oregano ol)
4 porsjoner ris(følg oppskrift på pakken)



Fremgangsmåte

Dette er en god og enkel rett som passer til pølserester som blir liggende.
Bare følg oppskriften på posen og dryss over noen friske urter på den ferdige retten. Gryten er mild og god. For sterkere smak så kan du finhakke en chili oppi gryten. Husk at jo lenger den koker med jo sterkere blir den. Blir det for sterkt, bruk litt rømme eller fløte.

God apetitt!!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 343,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 75,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Husmannsgryte.

Husmannsgryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 dl vann + 1 buljongterning
2 gulrøtter i skiver
2 persillerøtter i terninger
300 g kålrot i terninger
1/2 purrei ringer
400 g kokt medisterpølse eller annen pølse
salt
pepper
sennep



Fremgangsmåte

1. Løs opp buljongterningen i vannet og kok opp. Tilsett de oppskårede grønnsakene. La dette småkok under lokk i ca. 20 minutter.

2. Tilsett pølse oppskåret i terninger (NB! Hvis du bruker medisterpølse e.l. må du fjerne skinnet).

3. Smak til med salt, pepper og sennep - og la gryten trekke noen minutter til.

Både kokte poteter og brød er godt tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 58,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:559





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.