
I en knivskarp kokkekonkurranse under messen Smak 09 på Lillestrøm ble Geir Magnus Svae fra Vikersund og Tor Øyvind Rudstaden fra Hønefoss kåret til beste lag i konkurransen "Årets grønne kokk".
Fem lag fra hele landet konkurrerte om tittelen. Oppgaven var å lage fem retter til en buffet for 12 personer på 3 timer. Rettene måtte kun bestå av varer fra den grønne sektoren, og kunne ikke inneholde fugl, fisk, eller kjøtt.
Det var et meget fornøyd vinnerteam som kunne ta i mot pokalen som beste norske grønne kokker 2009.
- Dette var fantastisk moro. Vi har trent mye, og det var ekstra hyggelig at vi fikk det så bra til i dag, sier Geir Magnus Svae, som til daglig er kokk på Tyrifjord hotell i Vikersund. Han mente konkurransekonseptet er ekstra krevende. - Det er en utfordring å lage en komplett meny kun basert på frukt og grønnsaker, men det gikk bra, sier Svae.
Juryformann Håvard Ravn Larsen fra Bama kunne fortelle om et meget høyt nivå på prestasjonene.
- Det var helt imponerende - nivået har løftet seg betraktelig de siste par årene, og vi ser nå en ny generasjon kokker som vil bruke frukt og grønnsaker med en helt annen oppfinnsomhet enn for bare kort tid tilbake, sier Håvard Ravn Larsen.
Vinnermenyen:
Hvitløk- og bønnesuppe
- sursøte linser og steinsopp
- syltet gresskar, polenta “canneloni” fylt med sopp
Ovnsbakte rotgrønnsaker
- mini beter, persillerot, skorsonnerot, knaskrøtter, delikatesseløk og aioli
Vårruller
- plomme- og chilichutney og spiresalat
Grønnsaksterrine
- fritert kapers, vaktelegg, dijondressing, rugbrødtoast
Melkesjokolademousse
- blåbærkompott, blåbærganache, marmorert yoghurt- og blåbæris
Premien var en sjekk på 15000 kroner, samt grønn pokal og gaver.
Konkurransen er et samarbeid mellom Opplysningskontoret for frukt og grønt, Bama Storkjøkken, Segers og Kokkenes Mesterlaug Oslo.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1503