Årets grønneste konkurranse


Oppdatertdato: 2014-02-08 Tema: Grønnsaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: frukt.no


Kreativiteten var på topp da konkurransen Årets grønne kokk 2014 gikk av stabelen på messen SMAK på Lillestrøm. Etter tre måneders trening dro Are Nordtvedt, Onda Restaurant Oslo og Tore Saegrov, Quality Hotel Leangkollen seieren i land med en serie grønne retter som satte juryen i godlune.
Brokkolistilk med revne topper, grønn majones, syrlig og sprø trompetsopp. Kåldolmer fylt med mandelpotet, smørdampet spisskål og vintertrøffel er bare noe av det vinnerne trakk opp av sin grønne hatt i løpet av den tre timer lange konkurransen.

Kun grønne ingredienser

- Jeg er nesten rørt over all kreativiteten i bruken av våre varer, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. - Det er utrolig gøy at vi har fått så mange flinke folk med i konkurransen. Lagene som deltok ble valgt ut på bakgrunn av sine innsendte konkurransemenyer for tre måneder siden. Seks flotte lag har ligget i hardtrening siden.
Oppgaven var å lage fire retter til en buffet og to tallerkenretter. Rettene i konkurransen skal kun bestå av varer fra den grønne sektoren, og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse.

Opplysningskontoret for frukt og grønt samarbeider med Kokkenes Mesterlaug Oslo (KMO), Smak 2014, Bama Storhusholdning og Sportex om å arrangere konkurransen Årets grønne kokk som i år gikk av stabelen for sjette gang.

Det enkle ble det beste

- Lagene har gjort en fantastisk innsats med forberedelser, trening og gjennomføring, og funnet frem til noen geniale smaker. Nivået var veldig høyt, men vinnerne utmerket seg like fullt. De beste lagene har retter med rene, enkle smaker der de naturlige smakene i råvarene får komme frem, sier jurymedlem Håvard Ravn Larsen, fagsjef i Bama Storkjøkken.
Christopher Davidsen, vinner av Årets grønne kokk 2011, kokkene Lise Finckenhagen og Jørn Lie, samt Britt Kåsin, informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt, deltok også i dommerpanelet.
Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

- Her er det noe å lære for alle i bransjen. Nye oppskrifter, ny motivasjon og nye måter å tilberede grønne retter på, konstaterte konferansier og kokk Harald Osa underveis i konkurransen på Norges Varemesse.
De øvrige pallplassene gikk til:

2. plass:
Thomas Johansen Borgan, Kontrast Catering AS Trondheim.
Reneé Fagerhøi, Kalas & Canasta Trondheim.

3. plass:
Richard Eide Sundal, Quality Hotel Expo Fornebu.
Andreas Wold, Spisestedet Feinschmecker Oslo.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2839
Grillmat.Bananer.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.