Årets største pølsefest


Oppdatertdato: 2012-04-06 Tema: Påske Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Nortura


Oslo (NW): Påsken er årets største pølsefest, viser tall for matvaresalget her til lands. Neste uke kommer vi til å spise dobbelt så mye grillpølser som vanlig.
– Forbruket tatt i betraktning ville det vært riktig å snakke om påskepølser på lik linje med påskelam og påskeappelsiner, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura, morselskapet til Gilde og Prior.
Vanligvis spiser nordmenn i underkant av 300 000 kilo grillpølser i uka. I påsken passerer forbruket 600 000 kilo. Bare i de aller beste sommerferieukene er pølsesalget tidvis like høyt.
For mange av oss er pølsene en del av selve påsketradisjonen, ifølge Annechen Bugge, forsker ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

– Når nordmenn blir spurt om hva de forbinder med påsken, blir pølser raskt nevnt. Skikken med å grille dem over åpen ild ute i naturen har en sterk plass blant de norske påskeritualene, og da gjør det ingen ting om de blir svidd og smaker bål.

Tradisjonelle

Akkurat som jula er påsken en høytid som er nært knyttet til mat, og hvor vi gjerne snur hverdagsvanene på hodet, påpeker Bugge.

– I disse periodene har vi lite fokus på sunnhet og helse, og vi er heller ikke like tilbøyelige til å la oss inspirere av utenlandske skikker som ellers i året.
Isteden holder vi fast ved det norske og tradisjonelle.

– Denne tradisjonen rommer både et festmåltid med familie og venner og enkel turmat som varme pølser, sier Annechen Bugge.

Nye turpølser

I år har Gilde lansert to nyheter spesielt tilpasset folk som skal ut på tur.
Turgrill er ekstra tykke pølser som egner seg godt til å bli stekt over bålet. Turwiener er tilpasset slik at de lett kan puttes i termosen, og kommer dessuten med pølsebuljong.

– På den måten blir det enda enklere å skape den gode, gammeldagse turopplevelsen, sier Eli Strand i Nortura.
Mange nordmenn putter en pakke pølser i sekken når de legger ut på tur i påsken.

– Undersøkelser viser at en fjerdedel tar med pølser som turmat. Blant barnefamiliene er andelen enda høyere. Med de nye turpølsene vil det bli enda lettere enn før å lage i stand et godt måltid utendørs, sier Eli Strand.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2429
Info.Norsk mat.
Reker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.