Årets største produktslipp: Kjenner den norske smaken


Oppdatertdato: 2013-02-19 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Stabburet


Helt siden starten i 1943, har Stabburet produsert matvarer som har blitt en del av den norske hverdagen. Ikonprodukter som Stabburet Leverpostei, Nora Syltetøy og Idun Tomatketchup går like godt år etter år, generasjon etter generasjon. Men også nye produkter får plass i butikkhyllene. 1. februar trer 15 nye Stabburet-produkter ut i norske dagligvarebutikker.
– Stabburet har jobbet med den norske smaken i 70 år, og vi kjenner derfor markedet godt. Vi ønsker å møte forbrukerne ved å produsere det de trenger og savner, og nettopp det gjør vi nå med våre nye produkter, sier Edel-Anita Westhagen, produktutviklingsdirektør i Stabburet.

Unik, norsk smak

Stabburets produktutviklere har bred kompetanse innen forbrukerinnsikt. For å finne ut hva som slår an hos forbrukerne, jobber de tett med sensorikkeksperter. Forskningen har nemlig vist at den norske smaken er unik.
– Innen flere produkter, blant annet ketchup, syltetøy og pizza, skiller vi oss fra resten av verden. Sørover i Europa foretrekker de for eksempel søtt syltetøy, mens vi i Norge ønsker det friskere. Vi tror det er innsikt som dette som gjør produktene våre så populære, sier Westhagen.

Lange smakstradisjoner

Seks av ti nordmenn foretrekker også syltetøy uten klumper. Stabburet lanserer nå Nora Hjemmelagde Moste Jordbær som et svar på trenden. Selv om det opp igjennom tiden har blitt eksperimentert med blant annet mer bær, mindre sukker og fryste rørte bær, er grunnresepten alltid den samme som da ikonproduktet Nora Syltetøy ble produsert for første gang i 1939.
Det samme gjelder nyhetene Stabburets Leverpostei med bacon og Idun Tomatketchup uten konserveringsmidler.
– Vi forandrer aldri grunnsmaken, det er jo den folk liker. Det er allikevel viktig for oss å utvikle produktene våre, slik at de blir bedre for forbrukeren. I år er Idun Tomatketchup uten konserveringsmiddel en av de store nyhetene våre. Vi har brukt lang tid og mye ressurser på å få til dette og samtidig ha like lang holdbarhet, sier Westhagen.

Familiefavoritter

Blant de 15 nye produktene finnes også flere retter som skal gi gode, sunne middagsalternativer i en travel hverdag. Stabburet ovnsretter kommer med smakene Kylling og bacon og Laks og pasta, og Kokkeklar-serien kommer med middagspai.
– Her har vi satt sammen sunne og gode råvarer som skal appellere til hele familien. Man skal ikke måtte lage alt fra bunnen av for å vite hva man får i seg. Vi gjør ingen råvarekompromisser, og det kjennes også på smaken, sier Westhagen.

Ny smakskombinasjon

En av årets mest spennende nye smaker er Grandiosa Kebabpizza. Kebabpizza har lenge vært en favoritt i Sverige, men den nye Grandiosa-typen blir den første frosne kebabpizzaen i norske butikker.
– Norsk smak er så mangt. Kebab har vært svært populært helt siden matretten tok landet med storm tidlig på 1990-tallet. Vi har hørt på folket, og lager nå Grandiosa Kebabpizza, sier Westhagen

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2623
Julekaker.Epler.
Norsk mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.