Sommerens drinker fra ABSOLUT er enkle å lage, passer sesongen og tar sikte på å tilby noe for enhver smak.
Absolut vodka fra Sverige med smak er anvendelig til mange forskjellige blandede drinker.
Absolut vodka
ABSOLUT VODKA er idag verdens tredje største kvalitetsbrennevinsmerke og siden starten av 1979 har produktet fått feste i store deler av verden og markedsføres i over 125 land. Trenden går mot øket konsum av premiumvaremerker, spesielt innen vodkasegmentet. ABSOLUT VODKA har fått en rekke utmerkelser for effektiv og kreativ markedsføring. En helt ny type vodka, kalt “Absolut Rent Bränvin” (Absolute
Pure Vodka) ble introdusert for første gang i 1879 av den suksessfulle forretningsmannen Lars Olsson Smith. Det var han som utviklet den revolusjonerende nye destillasjonsmetoden som fremdeles blir brukt idag. 17. april 1979 ble den første flasken med ABSOLUT VODKA fylt på destilleriet i Åhus. To måneder senere ble den første flasken satt ut for salg i USA.
Område
Hver flaske av ABSOLUT er produsert i Åhus, syd i Sverige, nær de rike hveteåkrene som gir ABSOLUT dens overlegne og myke kornkarakter. Brenneriet ligger i nærheten av Nöbbelöv.
Produksjon
Vannet som blir brukt til å produsere ABSOLUT kommer fra egen dypbrønn. Vannet holder høy kvalitet og er rent og derfor ideelt for premium vodka. ABSOLUT bruker en unik metode for destillasjon utviklet i det siste århundrede for å holde på dens karakteristiske og bemerkelsesverdige renhet. Brennevinet er destillert om og om igjen i en prosess kalt uavbrutt destillasjon. Resultatet er et brennevin som holder akkurat under 96 % ren alkohol og ekstremt lite urenheter. Destillasjonsmetoden eliminierer behovet for filtrering. Før hver ABSOLUT-
flaske blir tappet, blir flaskene (en gammel svensk medisinflaske var inspirasjonen) rengjort med ren ABSOLUT VODKA.
Smakskommentar
ABSOLUT CITRON er basert på sitrusfrukter, hvor sitron er den dominerende. Andre sitrusfrukter er også brukt for å gi smaken fylde. Her har vi en tydelig karakter av sitron og lime med en anelse søthet. Første gang introdusert i 1988.
ABSOLUT KURANT er laget på solbær, en fjern slektning til druen. Solbær er et velluktende mørkt bær som har gitt denne en tydelig karakter med et hint av syrlighet og søthet. Introdusert i 1992.
ABSOLUT MANDRIN har en distinktiv karakter av mandarin og appelsin, med en note av appelsinskall og et hint av søthet. ABSOLUT MANDRIN er overraskende jevn med en lang ettersmak. Dette er et brennevin som er født til å bli mikset. Denne ble introdusert i 1999.
Absolut impulsiv
3 cl Absolut citron
1 cl eplelikør
Sprite
Fyll glasset med isbiter, ha i vodka og likør, fyll opp med Sprite
Absolut dagdrømmer
3 cl Absolut Raspberri
1 cl jordbærlikør/-ekstrakt
Sprite
Fyll glasset med isbiter, ha i vodka og likør, fyll opp med Sprite
Absolut forfengelig
3 cl Absolut citron
1 cl jordbærlikør/-ekstrakt
Grapefrukjuice
Fyll glasset med isbiter, ha i vodka og likør, fyll opp med grapefruktjuice
Absolut hjerteknuser
3 cl Absolut kurant
1 cl kirsebærlikør
Musserende (tørr)
Fyll glasset med isbiter, ha i vodka og likør, fyll opp med musserende
Absolut sviker
3 cl Absolute vodka
1 cl eplelikør
Eplecider
Fyll glasset med isbiter, ha i vodka og likør, fyll opp med eplecider
Absolut egoist
3 cl Absolut mandrin
1 cl kirsebærlikør
Grapefrukjuice
Fyll glasset med isbiter, ha i vodka og likør, fyll opp med grapefruktjuice
Kilder:
V&S ABSOLUT SPIRITS og
Amundsen
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:610