Adobe Cabernet Sauvignon 2005


Oppdatertdato: 2007-09-12 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


God vin fra grønn produsent

Den chilenske vinprodusenten Viñedos Emiliana mener at vinen blir bedre når druene er økologisk dyrket. Vi har testet Adobe Cabernet Sauvignon 2006 og den falt i smak.

- Målet er at all vår vinproduksjon skal være økologisk innen 2020, sier eksportsjef Andrés Gillmore. Det vil i så fall omfatte 24 millioner flasker årlig.

Fokus på vin

Men selv om druene dyrkes økologisk, er det slettes ingen garanti for at sluttproduktet blir godt. Skal vi tro produsenten er resultatet avhengig av at det primære fokuset er å lage god vin.

- Miljøfokuset kommer egentlig i andre rekke. Det er en hyggelig bieffekt. Vi dyrker økologisk først og fremst fordi vinen blir bedre.

Gillmore forklarer at dersom man produserer økologisk vin på rett måte kan det gi eksepsjonelle druer som styrker vinenes uttrykk.
Han mener at stadig flere vinmakere oppdager nettopp dette kvalitetsaspektet.

Høner på jordet

Økologisk vindyrking innebærer blant annet et totalt fravær av kjemikalier, og druene får derfor utvikle seg naturlig. En av utfordringene er vanligvis sykdom og problemer med insektproblemer.

Han forklarer at Chiles vinområder er geografisk avgrenset og at det derfor i utgangspunktet er lite sykdommer. Han sier også at de har høner som tar seg av insektene. De går fritt mellom vinrankene og spiser insekter til frokost, lunsj og middag.

Stor produsent

Viñedos Emiliana produserer 24 millioner flasker i året hvorav om lag én million går til eksport. Det gjør selskapet til et av Chiles største både lokalt og på eksportmarkedet.

Selskapet ble grunnlagt i 1986, med navnet Bodegas y Viñedos Santa Emilina, og har i dag mer enn 1550 hektar vinmarker i flere av Chiles mest anerkjente områder.

Adobe Cabernet Sauvignon har tidligere vunnet bronsjemedalje i prestisjetunge International Wine and Spirit Competition i tillegg til en rekke andre utmerkelser. Produsenten har også andre, rimeligere, og gode viner tilgjengelige i Norge.

Smak og behag

Navn: Adobe Cabernet Sauvignon 2005
Land/distrikt: Chile/Rapel
Produsent: Viñedos Emiliana
Varenummer: 56337 (bestillingsutvalg)
Pris: 119,60 (75 cl)
Alkoholstyrke: 14,5 %
Druer: 85 % cabernet sauvignon, 15 % carmenere
Vår vurdering: Dyp rød farge. Aroma av mørke bær og spesielt solbær. Godt integrert eik og behagelig smak. Passer til: Rødt kjøtt, også god uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1177
Info.Norsk mat.
Bringebær.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.