Alle sier de liker fisk


Oppdatertdato: 2008-03-28 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Anne Lise Norheim/Eksportutvalget for fisk


Oslo (NW): Hvis nordmenn ikke spiser nok fisk, er det i hvert fall ikke smaken som stanser dem. Ni av ti voksne nordmenn synes at fisk er godt.

Det går fram av en landsomfattende undersøkelse Respons har gjort for fiskeprodusenten Lerøy. Og det er en nesten unison enighet om at fisk smaker godt.

– Dette er ikke noe bestillingsverk, hvis noen skulle tro det. Vi har rent fiskemel i posen, smiler konsernleder Ole-Eirik Lerøy.

Vil gjerne

Det er svært få voksne her i landet som ikke liker fisk i det hele tatt. Bare fire prosent av befolkningen mener at fisk ikke smaker godt.

– De aller fleste spiser fisk minst én gang i uken. Så når folk blir spurt om de er enige i at fisk er godt, tenker de på et godt fiskemåltid de har hatt, og svarer ja, sier Ole-Eirik Lerøy.
Gjennomsnittsnordmannen spiser 23 kilo fisk i året, og myndighetene ser gjerne at vi øker inntaket. Særlig av den fete fisken.
Men hvis alle synes fisk smaker godt, hvorfor spiser vi ikke mer?

– Én ting er å si at du liker fisk, noe annet er å tilberede den. Undersøkelsen viser også at mange synes de kan for lite om hvordan de skal tilberede fisk. Derfor er det ikke nødvendigvis slik at alle som liker fisk, også spiser mye fisk, sier Ole-Eirik Lerøy.

Trenger tips

Nesten halvparten av de under 30 år sier de kan for lite om å lage fisk. Det er ingen overraskelse for Fredrik Hald, sjømatkokk og produktutviklingssjef i Lerøy Seafood Group. Han merker at mange har behov for tips og oppskrifter på gode fiskemåltider.

– Folk vil gjerne spise sunt, men mange mangler selvtillit når de skal tilberede fisk. Særlig barnefamilier trenger hjelp til å servere fisken på en måte som barna liker.
Derfor er nye oppskrifter og tips på nettet og i fiskedisken et viktig satsingsområde for Lerøy.

– Stadig flere prøver å lage fisk på barnas premisser og serverer for eksempel sjømatpizza og fiskeburgere til ungene sine. Folk eksperimenterer også med nye smaker til fisken, chili og ingefær er like naturlige krydder som salt og pepper. Folk marinerer fisken, woker den eller spiser den i mexicanske fajitas.
Tidligere har fiskeforbruket gjerne gått ned når folk får barn, fordi foreldrene tror at barna ikke liker fisk. Fredrik Hald mener dette er i ferd med å snu.

– De siste årene har det vært en liten, men stabil økning i konsumet av fisk i Norge, sier han.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1300
Grillmat.Kjøttkaker.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.