
Denne gangen presenterer jeg en virkelig god grillvin, som passer ypperlig til Svinefilet med bearnaise som vi oppdaget. Dette er en
vin jeg har prøvd flere ganger før og som min tidligere vinekspert anbefalte til vilt. Men vi prøvde med svinefilet og det passer
bare helt topp.
Allesverloren Tinta Barocca 2007
Dette er ikke en av de tyngste vinene og den har en ganske lett, men fyldig smak. Fin rød farge med duft av bær. Ikke noe
uhumskheter i lukten. Smaken er ren og fyldig, med mye bær. Er nok disse mørke bærne som vi alltid kommer tilbake til. Kanskje litt
plommer og med krydder i smaken.
Denne er en av de vinene som passer veldig godt sammen med bearnaisesaus, og om man prøver med en munnfull kjøtt + litt saus, så
skjønner dere hva jeg mener. Har nok syre til å mykne opp skikkelig i munnen når man har smaken av sausen igjen. Ellers selvfølgelig
til grillmaten vår.
Allesverloren Tinta Barocca 2007
Sakset fra vinmonopolet og vårt testpanel
Navn: Allesverloren Tinta Barocca 2007
Pris: Kr 128,90 for en helflaske.
Varenummer: 14698
Varetype: Rødvin
Utvalg: Distriktssortiment
Land/distrikt: Sør-afrika, Coastal region
Råstoff: 100% Tinta Barocca
Alkohol 14 % vol
Sukker: 2,6 g/l
Syre: 5,7 g/l
Lagring: 10 MD. FATLAGRING (30% NY FRANSK EIK, 3% NY AMERIKANSK EIK, RESTEN GML. FAT).
Lagringsgrad: Konsumferdig, men kan fortsatt oppbevares
Produsent: Allesverloren Wine Est
Konklusjon: Til svinekjøtt og grillmat. Men og til annet kjøtt og ost, til nød som kos da vinen er veldig god. Passer til
bearnaisesaus.
Sjurhet på tunga: Lite
Henger på glasset: Ja
Peiskosfaktor: 4
Unødvendige fakta
Her er det ikke mye unødvendig fjas. Rett og slett en god vin til maten vår. Vi mener at dette er en perfekt grillvin til kjøtt, og
til en ikke avskrekkende pris. En av mine virkelige anbefalinger!
Om vårt testpanel
Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner
på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media.
Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare
bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.
Fakta
- Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte
anledninger.
- Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
- Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
- Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
- Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
- Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
- Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
- De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
- Vi kjøper vanligvis vinene selv.
- Vi spytter ikke ut vinene
- Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1868