Angel Reef Riesling


Oppdatertdato: 2006-02-06 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


God og rimelig Riesling

Ute er det hvitt og vi ledsager derfor vinteren med en hvit tysker: Angel Reef Riesling. Den passer både lomme- og kokebok.
Ukens vin er kanskje ikke vinen du kjøper for å imponere redervennene dine, men hvor ofte må du egentlig det? Forresten, kanskje de ville blitt imponert over at du klarte å finne en vin som passet så godt til maten og til en så rimelig penge.
Det er i alle fall ingen tvil om at Angel Reef passer godt til mang en fiske- og skalldyrsmiddag. Særlig om hovedingrediensene er ledsaget av en deilig kremete saus. Tenker du på å invitere til orientalsk aften vil denne tyske vinen også være et godt valg med sin epleaktige sødme og fine syrlige ettersmak.

Veletablert bedrift

Vinprodusenten Sichel Söhne ble etablert i 1875 i Mainz av H. Sichel Söhne. Hans verdensomspennende kontaktnettverk hjalp bedriften dit den er i dag. Historien om Blue Nun startet i 1921 og den er fremdeles Tysklands mest eksporterte vin.
Sichels vinmaker Jürgen Reinhard velger nøye ut druene fra vinmarkene i Rheinhessen. En nyhet er også at stilen har det siste året blitt litt tørrere enn hva Blue Nun tidligere har vært kjent for. Fasilitetene til Sichel finner man i dag i vakre Traben-Trarbach.

Tøft klima, tøffe druer

For å tåle det til tider tøffe klimaet i Tyskland må druene være hardføre. Modningstiden er tilsvarende lang og produksjonen er mindre enn hos andre druetyper. Til gjengjeld blir resultatet av denne tøffe druen relativt lavt alkoholinnhold, men friske og syrlige viner med hint av sitrus, eple, lime og blomster. Det høye syreinnholdet i Riesling gjør at den passer godt til produksjon av søte viner.
Mange av de tørre vinene får et friskt eplepreg, mens de søte utgavene har et mer tropisk duftpreg over seg.

Smak og behag:

Navn: Angel Reef Riesling
Land/distrikt: Tyskland/Rheinhessen
Pris: 88 kroner (75 cl)
Polnummer: 14312
Druer: 100 % Riesling
Alkoholstyrke: 10,5 %
Produsent: Sichel Söhne
Vurdering: Gul med en anelse grønt. Duft av gule epler og hint av jordsmonn. Saftig og syrlig vin med en forholdsvis lang ettersmak. Passer godt til skalldyr og fiskeretter med tilhørende kremete sauser. Prøv den gjerne til en bakt hummer, eller til et orientalsk måltid.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:770
Norsk mat.Kjøttkaker.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.