
Blåbær, krekling, solbær, bjørnebær, kirsebær, markjordbær tyttebær, jordbær og tranebær er alle svært rike på antioksidanter og kan minske risikoen for blant annet kreft.
Bær er en skattkiste når det gjelder antioksidanter.
Her er 3 varianter fra melk.no:
Skogsmoothie
Ingredienser
2 dl vaniljeyoghurt
1 dl druejuice
2 dl bjørnebær
(bland gjerne inn rips og blåbær også)
2 ts malt kanel
Fremgangsmåte
1. Hell vaniljeyoghurt og juice i en blender/foodprosessor.
2. Tilsett frosne bær og kanel i blandingen.
3. Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en "smooth" drikk.
Server straks i ett høyt eller to små glass.
Lille trille - Blåbærsmoothie
En skikkelig antioksidant-bombe!
Ingredienser
1 dl syrnet melk blåbærsmak
2 dl fruktyoghurt med skogsbær
2 dl dypfryste blåbær
Fremgangsmåte
1. Hell syrnet melk og fruktyoghurt i en blender/foodprosessor.
2. Tilsett dypfryste blåbær
3. Kjør blandingen i 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en "smooth" drikk.
Server straks i ett høyt eller to små glass.
Morell- og kirsebærsmoothie
Fruktige og saftige moreller kan bli en deilig smoothie.
Ingredienser
3 dl fruktjuice med rødfarge, gjerne Mana rød
3 dl fruktyoghurt med kirsebær
3 dl moreller
og isbiter
Fremgangsmåte
Fjern steiner i morellene. Hell yoghurt og juice i en blender/foodprosessor. Tilsett morellkjøttet.
Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en "smooth" drikk.
Server straks i to store glass
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2171