Argentinsk drømmevin


Oppdatertdato: 2004-11-16 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Desken.no


Denne helgen tar vi turen til Argentina, nærmere bestemt til vindistriktet Mendoza hvor produsenten Valentin Bianchi har begått en vin som gir svært god vin for pengene i form av rødvinen Soñador.

Soñador er til tross for prisen på 89,90 en spennende og kompleks vin som inneholder vindruer fra 3 ulike årganger og fra 14 ulike vingårder beliggende i vindistriktet Mendoza som er kjent for sitt varme og tørre klima som gir ypperlige forhold for denne vinen.

Navnet Soñador stammer for øvrig fra den spanske presten Juan Cidrón som i 1556 brakte de første vinplantene til Argentina og dermed fikk navnet «El Soñador» - drømmeren.
Soñador består av druene Malbec, Cabernet Sauvignon og Merlot og er tilgjengelig på polet både i flaske og i Bag in Box. Dener lagret et halvt år på ekefat før den ble tappet på flaske og er nå konsumferdig. Men fortvil ikke om gjestene uteblir og du ”brenner inne” med noen flasker. Du kan trygt drikke vinen senere - iallfall frem til sommeren 2005.

Mest fremtredende for vinen er kanskje fruktigheten, bærsmaken, krydderinnslagene og de myke tanninene som gjør at den er lett å drikke. Du er ikke nødt til å diske opp med en femretters middag for å få utbytte av ”drømmeren” – den egner seg utmerket som eneste selskap, eller som aperitif til gjestene før julemiddagen serveres og sterkere drikkevarer blir satt frem på bordet.

Smak og behag

Navn: Soñador
Karakteristikk: Dyp rød farve, rik aroma av mørke bær, fruktig, fyldig og krydret. Myke tanniner gjør dette til en lett vin å drikke og like.
Anbefalt serveringstemperatur 17-18° C
Best til: Aperitif, lam, kylling, pasta og til diverse oster.
Druer: 40% Malbec, 35% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon
Land/distrikt: Argentina/Mendoza
Produsent: Soñador Wines
Importør: Stenberg & Blom
Alkoholstyrke: 13,5%
Sukker: 4,32 g/l
Syre: 5,02 g/l
Pris: 89,90
Pol nr. 41903

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:429
Grillmat.Vafler.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.