Aventino Tempranillo 2005


Oppdatertdato: 2007-01-24 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Ribera del Duero på tilbud

Det tilhører sjeldenhetene å finne så god vin fra Ribera del Duero til under hundrelappen. Dette er en bestillingsvare som er vel verd å vente på.

Aventino 2005 har en kraftig og intens mørk rødlilla farge. Duften er frisk og fruktig, med innslag av røde og mørke bær som bjørnebær, krisebær og modne rips. Smaken er fyldig og kraftig med preg av plommer, kirsebær, lakris og noe krydder. Vi anbefaler den spesielt til kraftige kjøttretter.

Gamle ranker

Druestokkene vokser i 600 – 800 meters høyde i Peneranda-området øst i Duerodalen. De er mellom 60 og 80 år gamle. Få andre viner i samme prisklasse kan skilte med det samme kvalitetsstempelet.

Det er det lille kooperativet Santa Ana i som står bak vinen. Vinmarkene er beplantet med Tinta del Pais (Tempranillo) og vinstokkene er de eldste i dette området. Santa Anas samlede produksjon er på 800 000 liter.

Dansk initiativ

Frem til nå er ikke vinen blitt markedsført under eget navn, men gjennom større vinprodusenter som Mauro, Pesquera, Protos og Torres. Den danske vinmakeren David Tofterup testet vinene og lot seg begeistre. Med det oppsto Aventino-prosjektet. Sammen med ønologen Juan Jesus Ayunso ble målsetningen å lage en annerledes, fruktigere og mindre eiket vin fra Ribera del Duero. Den første årgangen Aventino ble tappet i 2004.

Ny årgang

Dette er en vare som normalt må bestilles, men flere pol har den inne. På www.vinmonopolet.no kan du se hvilke. Årgangen er under utskifting nå. Det betyr at man i en periode kan finne vin fra både 2004 og 2005 i polhyllene. Det er 2005-årgangen som er anmeldt her. 2004-årgangen har vi ikke testet.

Faktakilde: Wein & Vinos

Smak og behag

Navn: Aventino Tempranillo 2005
Land/distrikt: Spania/Ribera del Duero
Pris: 99,90 kroner
Polnummer: 43877 (bestillingsutvalg)
Alkoholstyrke: 13,5%
Drue: 100% Tempranillo
Produsent: Bodegas coop Santa Ana
Vurdering: Mørk rødlilla farge. Fruktig aroma av mørke bær. Fruktig og elegant smak. Innslag av krydder og lakris. Noe eik. Lang ettersmak. En god vin til prisen.
Passer til: God å drikke uten matfølge, men kan også anbefales spesielt til biff og lam. Vil også gå godt til gryteretter, tapas, pasta og andre retter med mye smak.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1020
Norsk mat.Rask mat.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.