Aventino Tempranillo 2006


Oppdatertdato: 2007-09-19 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


God og spansk høstboks

Vi har tidligere skrevet om vinen Aventino at det tilhører sjeldenhetene å finne god vin fra Ribera del Duero til under hundrelappen. Kjøper du en hel boks er det imidlertid enda mer å spare.

Den store suksessen til Aventino gjorde at importøren ønsket å lansere en tilsvarende vin på papp, og resultatet ble Avent.

Nytt navn

Navnet er endret på grunn av lokale vinlover som forbyr å selge eller eksportere bulkvin fra Ribera del Duero. Vinen er derfor tappet på papp i Rueda av Bodegas Antano, og har fått nytt navn. Innholdet skal være tilnærmet identisk.

Avent er en fyldig og fruktig vin fra området Castilla y Leon i Spania, som er hovedområdet som Ribera del Duero sorterer under.

Gamle ranker

Druestokkene vokser i 600 – 800 meters høyde i Peneranda-området øst i Duerodalen. De er mellom 60 og 80 år gamle. Få andre viner i samme prisklasse kan skilte med det samme kvalitetsstempelet.

Dansk initiativ

Frem til nå er ikke vinen blitt markedsført under eget navn, men gjennom større vinprodusenter som Mauro, Pesquera, Protos og Torres. Den danske vinmakeren David Tofterup testet vinene og lot seg begeistre. Med det oppsto Aventino-prosjektet. Sammen med ønologen Juan Jesus Ayunso ble målsetningen å lage en annerledes, fruktigere og mindre eiket vin fra Ribera del Duero. Den første årgangen Aventino ble tappet i 2004.

Bestillingsvare

Dette er en vare som normalt må bestilles, men noen pol har den inne. På www.vinmonopolet.no kan du se hvilke.
Om du ikke vil ha Avent nå, kan du jo spare den til advent?

Smak og behag

Navn: Aventino Tempranillo 2006
Land/distrikt: Spania/Castilla y Léon
Pris: 349,90 kroner
Polnummer: 56166 (bestillingsutvalg)
Alkoholstyrke: 13,5%
Drue: 100% Tempranillo
Produsent: Vinnico Export
Vurdering: Mørk blårød farge og dufter av mørke bær med innslag av krydder. Vinen er smaksrik, frisk og fruktig med myke tanniner. Passer til: Anbefales spesielt til kjøttretter med kraftig tilbehør. For eksempel grillmat, tapas og ost. Også god uten matfølge.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1183


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.