Båtmat - På to bluss i ferien


Oppdatertdato: 2007-03-24 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


På tide å teste ankerdram med einerbær, seibiff med bearnaise, lam-i-nykål etter rå kråkebolle? Kast hvitløkpulver og rett-i-koppen over bord sammen med innbilte begrensninger, og sats på matlaging med gode råvarer og enkle byssegrep. Her finner boksematen sin plass side om side med friske grønnsaker, kjøtt, fisk og robuste suppemåltider.

Bli med Erik Røed ut i den norske skjærgården for å la deg inspirere til matlaging fra det spennende forrådet du har under kjølen, sammen med praktiske tips og lærerikt bakgrunnsstoff. Her dukker det opp en solid kokebok for båtfolket og i god tid før båtsesongen. Dette er mat for både båtfolk med gassbluss og stekeovn omnord - og hyttefolk med ditto.
Dette er kokeboka for deg som ønsker mest mulig ferieglede i dine velfortjente friuker. Uansett om fartøyet ditt er stort etter lite, trenger du ikke mer enn enkle kjøkkenredskaper, gassbluss og den maten du finner, fanger eller bunkrer for å skape ferieminner for en lang og mørk vinter.

Dette er en flott gavebok for feriefolk i båt, hytte og telt. Den er skrevet med en humoristisk penn, og forfatteren er tilhenger av skikkelig, hjemmelaget mat - såkalt slow food. Han unngår elegant og med glede suppeposer og hermetikk, men viser at det å lage mat fra grunnen av slett ikke er vanskelig, selv under enkle og primitive forhold.

Boken tar for seg råvarer som man får tak i på båtturen som skalldyr og fisk, og selvfølgelig det man får kjøpt i butikken av andre varer. Den forteller hva det er lurt å ta med seg av utstyr og matvarer. Og viser gjennom mange enkle oppskrifter hvordan man får det beste ut av råvarene og fasilitetene til sjøs eller på hytta.

Her fins oppskrifter på alle måltider og mange typer mat fra enkle retter til noen mer avanserte. Du finner retter som pasta, gryteretter, stekt og grillet, salater og lunsjer, supper og sauser, desserter og noen drinker. Og råvarene spenner fra fisk og skalldyr, til kjøtt og grønnsaker i mange varianter. Flere kjente retter vises med en ny vri og boken er spekket med tips og råd.
Og ikke minst er boken solid innbundet i materiale som tåler en støyt eller kanskje en skvett saltvann.

I sommer blir det enkelt å leve et luksusliv i båten din!

Forfatteren Erik Røed er ivrig seiler og amatørkokk, med egen matspalte i magasinet Seilas. Han driver byrået Egg & Bacon i Oslo.

Forfatter: Erik Røed
Tittel: På to bluss i ferien.
Sider: 175
Spiralrygg
Pris: kr 379.-
Forlag: Cappelen

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1057
Slanking.Rask mat.
Gryteretter.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.