Badoz Crémant du Jura Brut


Oppdatertdato: 2008-12-28 Tema: Musserende Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vin til fest

Vin med bobler er en naturlig følgesvenn på nyttårsfesten, men kan med fordel også prøves som en oppfrisker etter tung julemat.
Denne musserende vinen fra Jura-produsenten Benoit Badoz, er en såkalt ”crémant”. Den har en tørr og frisk karakter som gjør at den er god både før og etter maten, og til nyttårsfesten. Den er ikke for søt, og er derfor en fin kontrast til søte måltid. Det er såpass frisk at den gir en rensende følelse etter for eksempel et tungt pinnekjøttmåltid.

Rimeligere

Fordelen med Crèmant, sammenliknet med Champagne, er at den koster mindre, uten at det nødvendigvis går utover kvaliteten. Dette er ikke Champagne, men så koster den også halvparten.
Jura, et vinområde som ligger øst i Frankrike, har hatt stor suksess med sine musserende viner, og er særlig kjent for sine friske viner.

Familiebedrift

Produsenten Badoz ligger i Poligny, i hjertet av Jura, og har lange tradisjoner. Vinhuset ble grunnlagt allerede i 1659 og har siden gått i arv i 10 generasjoner i Badoz-familien. I dag er det Benoit Badoz som styrer familiebedriften. Han har studert ønologi i Burgund, og har arbeidet hos flere verdensberømte produsenter. Blant annet har han med seg erfaring fra franske Château Pétrus, amerikanske Franciskan Estate og australske Hardy's.

Champagne-metode

Vinen er laget på 100 prosent chardonnay, noe som gjør vinen lett og delikat. Vinstokkene er cirka 30 år gamle og drueinnhøstingen har foregått for hånd. Vinen er produsert etter samme metode som Champagne (méthode tradionelle).

Smak og behag:

Navn: Badoz Crémant du Jura Brut
Land/distrikt: Frankrike/Jura
Pris: 146,90 kr
Polnummer: 80085 (fullsortiment)
Druer: 100 % chardonnay
Alkoholstyrke: 12 %
Produsent: Benoit Badoz
Karakteristikk: Lys strågul farge. Aroma med preg av bakst, modne epler og mineraler. Frisk vin med god lengde.
Passer til: Aperitiff, god til sjømat, god etter mat

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1476Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.