Bagatelle gjenåpner; En diskret ramme for matkunst


Oppdatertdato: 2011-01-22 Tema: Restaurant Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com


Det er både den klassiske restauranten og en mer avslappet vinbar som åpnet sine dører i Bygdøy allé 3 tirsdag kveld. Interiøret er holdt like sobert som man kan forvente av steder med høye ambisjoner. – Det skal være en nesten umerkelig ramme for maten og kunsten, sier arkitekten.

Ajas Mellbye i Mellbye Arkitekter har altså denne gangen begått nye Bagatelle, men kontoret han leder har også tidligere gjort kjente restaurantinteriører som nyrestaurerte Holmenkollen Restaurant, megasuksessen Ekebergrestauranten og kritikerroste Grefsenkollen. Dessuten har de skapt noen av landets flotteste hotellopplevelser, som Hotel 33, Hotel Folketeateret og Hotel Gabelshus.
Den tradisjonsrike restaurantens inngangsparti er uendret, men lokalene er åpnet opp mot Hydroparken, for å slippe lyset inn. I lokalenes sentrum er det etablert en velkomstbar for restaurantens gjester. De innerste rommene er sentrert rundt de originale overlysene, som gir en kontinental følelse.

For Ajas Mellbye har det vært en interiøroppgave med lange personlige bånd. – Min far, Pimpam Mellbye, tok oss med til Bagatelle annenhver søndag på 60-tallet. Men det var nok ikke primært for matens skyld. Edmond Jaquet som startet restauranten, var fra Neuchâtel i Sveits og nært beslektet med Le Corbusier, min fars store ideal. For oss barna var det uansett eksotisk matkunst og tydeligvis en inspirasjon, sier han ettertenksomt.
Det tidligere chambre séparée er bygget om til den nye vinbaren Lille B, med egen inngang, som også tilbakefører den opprinnelige fasaden. Lille B skal være et sted man stikker innom. Gamle murvegger er beholdt, og fargene er sterkere. Interiøret får lov til å konkurrere mer med kunsten, som utgjøres av fargesterke fotografier.

– Vår oppgave er å bringe karakter til steder som skapes, slik at folk virkelig trives og vil komme igjen, sier en tydelig stolt Mellbye. – Bagatelle har en lang tradisjon, og de nye interiørene i restauranten bygger videre opp rundt dette temaet, mens Lille B har fått et mer avslappet uttrykk, påpeker han.
Restauranten åpnet under navnet Jaquets Bagatelle i 1932 og var i Jaquet-familiens eie til 1982. Da overtok Eyvind Hellstrøm. Nå står lokalene klare til å ta fatt på det man kanskje kan kalle den tredje æra.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2084
Norsk mat.Kina.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.