Bak med barna i påsken


Oppdatertdato: 2016-03-21 Tema: Påske Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dansukker


Bak barnas favoritter i påsken og la årets påskebakst bli en del av barnas tradisjonelle påskefeiring. Det er den perfekte påskekosen å tilby familie og venner. Søte påskemuffins, cake pops og boller som ser ut som harer er eksempler på enkle og gode oppskrifter, fra Dansukker, som man kan bake sammen med barna i påsken.


Cake pops-harer ca 15 stk.

200 g malte mandler
1 dl Rørsukker Fairtrade
200 g sukkerbrød finsmuldret
1–1 ½ dl sjokoladesaus

Pynt
Hvit sjokolade eller melkesjokolade
20 Coca cola-flaskegodteri
Kakepynthjerter
Glasur
Trepinner, for eksempel halve grillpinner

Bland sammen alle ingrediensene til deigen. Form deigen til litt avlange boller. Trykk inn to hull i hver bolle ved hjelp av for eksempel skaftet på en teskje. Smelt sjokoladen over vannbad, og drypp litt sjokolade i bollehullene. Trykk inn en Coca cola-flaske i hvert hull, og legg bollene på rist til sjokoladen har stivnet. Pensle den ene siden av bollene med sjokolade, og legg på rist til sjokoladen har stivnet. Vend bollene, og pensle den andre siden. Sett på et kakepynthjerte som snute på hver bolle før sjokoladen stivner.
Form øyne, følehorn og munn ved å sprøyte på glasur. Trykk fast en pinne i hver bolle. Oppbevares kjølig.

Påskemuffins 10–12 stk

100 g mandelmasse
150 g smør eller margarin
¾ dl Dansukker Sukker
1 krm salt
3 egg
1 dl hvetemel
½ dl potetmel
½ ts bakepulver
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Krem
200 g Philadelphia-ost, naturell
1 dl Dansukker Melis
Gul konditorfarge


Pynt
2 dl kokosflak
Gul konditorfarge
Biter med godteri

Start med pynten ved å blande gul konditorfarge med vann, ha i kokosflakene og rør til kokosen er gul. Fordel på et brett, og la tørke.
Riv mandelmassen, og bland den med smør, sukker og salt. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland de to meltypene, bakepulveret og vaniljesukkeret, og vend dette inn i røren. Hell over i former. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
Bland osten og melisen, og farg blandingen gul. Fordel kremen på muffinsene. Dypp dem deretter i kokosflakene. Sett på biter av godteri som øyne og nebb.

Små påskeharer ca 20 stk.

50 gram gjær
¾ dl Dansukker Sukker
3dl matfløte
2 krm salt
2 egg
75 g smør eller margarin, romtemperert
ca 10 dl hvetemel
Pensling
Sammenvispet egg

Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av fløten. Tilsett deretter resten av fløten og de andre ingrediensene. Kna deigen smidig på melet bakebord, og del den i to emner. Form det ene emnet til en pølse som kuttes i 20 biter. Form hver bit til en sirkel som legges på brett med bakepapir. Det andre emnet deles i to, og av den ene delen formes 20 sirkler som festes på de større sirklene på brettet. Det siste deigemnet deles i 40 like store biter som formes til ører og festes på den minste sirkelen på brettet.
La heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Pensle bollene med egg. Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist under klede. Pynt med glasur.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2641
Norsk mat.Rask mat.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.