Bak. sylt og lag saft i sommer


Oppdatertdato: 2012-05-29 Tema: Sommer Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dansukker


Leskende mocktails, vakre bakverk og syltetøy laget av sommerbær på nybakte boller. Sommeren er den perfekte tiden for å bake, sylte og lage saft.
Sommeren er høydepunktet på året når man vil ha fersk frukt og bær av høyeste kvalitet til baking, sylting og safting.
Syltesukker og Muscovadorørsukker er bare noen av Dansukkers produkter som gjør det lett å ta vare på sommerens frukt og bær.
Nedenfor får dere noen gode forslag til oppskrifter. Start dagen med hjemmelaget syltetøy og nybakte boller. I stedet for å bake den vanlige rullekaken kan man lage innbydende / fristende og gode bringebærboller eller sommerwhoopies til måltidet. By gjestene på en svalende mocktail før middagen og avslutt med søte jordbærblomster. For mer inspirasjon, oppskrifter og nyheter, gå inn på Dansukker.no

Jordbærblomster 8 stk.

Kake:
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
2 ss kokende vann

Krem:
200 g Philadelphiaost eller kremost naturell
½ dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Syltetøy:
100 g jordbær eller andre bær i små biter
1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt:
marengs
jordbær
bringebær
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland hvetemel og bakepulver, og vend inn i eggedosisen sammen med vannet. Ha deigen i langpanne med bakepapir.
Stek midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Hvelv deigen på sukret papir. Trykk ut 24 runde kaker ved hjelp av et glass. Bland sammen ingrediensene til kremen. Bre krem på 8 av kakene. Bland syltesukker og jordbær i en kjele og kok i 3 minutter. Avkjøl. Bre syltetøy på 8 av kakene. Legg sammen kaker i tre lag; kaken med krem nederst, med syltetøy i midten og kaken uten noe fyll på toppen. Bre krem rundt kantene på kakene og rull dem i knust marengs. Legg dem på et fat. Skjær jordbærskiver og legg dem som en blomst oppå hver kake. Sett et bringebær midt på “blomsten”.

Bringebærruller med bær ca. 12 stk.

Kake:
3 egg
2 dl Dansukker Brun Farin
2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 ½ ts bakepulver
2 ss kokende vann

Fyll:
5 dl kremfløte
150 g bringebær
400 g hvit sjokolade
2 ss Dansukker Lys Sirup

Pynt:
3 dl kremfløte
valgfrie bær
mynteblader

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og vend det inn i eggedosisen sammen med vannet. Bre røren ut på bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Hvelv den på sukret papir.
Skjær remser av kaken og rull sammen til ruller som settes på et fat eller brikke. Knyt et vakkert snøre rundt kaken så den holdes sammen.

Sommerwhoppies ca. 50 stk.

100 g romtemperert smør eller margarin
1 ½ dl Dansukker Sukker
4 dl hvetemel
2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 egg
1 dl crème fraiche 35 %

Fyll:
60 g romtemperert smør
3 dl Dansukker Melis
150 g Philadelphiaost eller kremost naturell
75 g bær, for eksempel bringebær eller blåbær

Rør smør og sukker mykt og lett. Tilsett de tørre ingrediensene. Rør i egg og crème fraiche og rør til deigen er glatt og jevn. Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt den ut i kaker på størrelse med en 20 kronemynt, på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og legg deigen på med dem. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke svir seg i kantene. Avkjøl på rist.
Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde.
Vaniljesukkeret i kakene kan erstattes av 1 ts malt kanel eller 1 ts kardemomme eller 2 ss kakao eller 75 g revet mandelmasse eller 1-2 ts revet sitron- eller limeskall eller 50 g finhakket sjokolade.
Bærfyllet kan erstattes av sjokoladefyll. Bytt ut bærene med ¾ dl sjokoladepålegg med nøtter, for eksempel nugatti, 2 ss likør for eksempel Xante pærecognac og 3 ss kakao.

Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade ca. 1 ½ liter

350 g grønne stikkelsbær
350 g kiwi
350 g grønne druer
2 dl vann
1 kanelstang
500 g Dansukker Syltesukker
saft og revet skall av en lime

Skyll og rens stikkelsbærene, og skjær dem i biter. Skrell og skjær kiwi i små biter. Skyll, del i to og fjern frø fra druene. Bland bær, frukt, vann og kanelstang i en kjele og la det trekke på svak varme under lokk i 10 minutter.
Tilsett syltesukker, limesaft og limeskall og kok under omrøring i 3-4 minutter. Skum av nøye. Hell marmeladen på varme og grundig rengjorte glass. Lukk igjen. Oppbevares mørkt og kjølig.

Leskende melonslush 6-8 glass

1 vannmelon på ca. 2 kg
knuste isbiter
saft av 2 lime
1 dl Dansukker Lys Sirup
½ - ¾ dl Dansukker Strøsukker
mineralvann

Skrell og rens melonen. Bland melon, limesaft, sirup og sukker. Fordel i fire glass fylt med isbiter. Spe med mineralvann.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2449
Info.Pasta.
Studentmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.