Baker 14 sorter privat til jul


Oppdatertdato: 2010-12-17 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Privat


Konditorsjef Mats-Erland Jensen på Hotel Bristol baker ikke bare på jobben. Hver jul baker han hjemme også. og da nøyer han seg ikke med de syv slagene – men han baker enda syv til. Pluss lefser av forskjellige slag! – ja, jeg baker 14 sorter til jul hvert år, smiler 25-åringen.

Mats-Erland Jensen har en pen cv i en alder av bare 25 år. Han startet karrieren som lærling hos Ivar Halvorsens i Sandefjord. Der tok han begge fagbrevene og deretter vendte han nesen mot hovedstaden da han for tre år siden fikk jobb ved Nobel Conditori & Catering.
Etter ett år der gikk ferden videre til mesterkokk Bent Stiansens Statholdergaarden i Rådhusgaten. Der var han dessertkokk et par år inntil han i april i år fikk tilbud om jobben som konditorsjef på Hotel Bristol.

Tørrkaker

Det er en travel førjulsdag vi treffer ham for å høre hans forslag til fasiten på hvilke de syv sortene egentlig er:

– Det spørsmålet varierer nok en del fra landsdel til landsdel. De syv er alle tørrkaker og for meg er svaret på hvilke de er ganske enkelt, sier jensen og ramser opp:
– Det er pepperkake, sirupssnipp, serinakake, sandnøtter, goro, sandkake og krumkake. jeg baker alle hvert eneste år til jul. Og så baker jeg syv andre sorter i tillegg, sier han. – Så du baker hele 14 forskjellige kaker hjemme til jul?
– ja, det har blitt til at jeg har gjort det de siste årene, ja. Og det skal jeg gjøre i år også.
– Hvilke er de andre syv sortene gjester som kommer hjem til deg kan glede seg over?
– Det dreier seg om bordstabelbakkels, fattigmann, kokos makroner, smørkranser, små sirupskaker som minner om tyske skiver, kransekake og fylte kjeks. i tillegg baker jeg også lefser – og gjerne noen forskjellige typer av det siste, smiler jensen. Han legger til at det sikkert er mange som kan være uenige med ham i hans definisjon av de syv faste.

– Det er mange, lokale variasjoner rundt det spørsmålet. På Sør- og Vestlandet er det nok en del som bytter noen av de sortene jeg velger og heller vil ha kakemenn, for eksempel. Men for meg er svaret enkelt og da må det bli de syv jeg allerede har nevnt, sier Mats-Erland jensen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2060Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.