Bakgården både akevitt og norsk husmannskost!


Oppdatertdato: 2009-01-16 Tema: Akevitt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Bakgården i Kristiansand har som første utested i verden fått sin egenkomponerte akevitt. Den er utviklet og blandet av sjefsdestillatør på Arcus, Halvor Heuch.
Destillatør Halvor Heuch startet sin virksomhet som Norges eneste lovlige destillatør i 1985. Det er vel neppe noen som har gjort mer for kunnskap om de norske brenneviner i moderne tid. Med Halvor Heuch er norsk akevitt plassert der den hører hjemme – i klasse med de store brennevinene som cognac, armagnac og skotsk whisky.
Hans interesse for destillatørfaget har også ført til en rekke nyvinninger innen området norsk brennevin, og han har i en årrekke vært en kjent person i media. Hans store interesse for norske mat- og drikketradisjoner har også ført til populære bøker som spenner fra korrekt fremstilling og fortæring av rakfisk til de norske akevitters historie.
Som destillatør i Arcus har Halvor Heuch i mer enn 20 år vært en sentral person i norsk brennevinsbransje, og er fortsatt dens viktigste talsmann og ambassadør i inn- og utland.

Etiketten har Kjell Nupen utformet. Nærmere presentasjon overflødig.

Akevitten blir tappet i et antall av 1000 flasker og er nummerert. Etiketten speiler at dette er en avec akevitt og det er derfor en solned(opp)gang den viser. Den skal ikke brukes til mat. Akevitten er rund og moden i smaken, og etter undertegnedes gane veldig god, og smaker slettes ikke som mange tror akevitt skal smake. Akevitten er ikke i polutvalget men kan muligens skaffes om det blir litt etterspørsel. Er ett funn for samlere.

Medeier på Bakgården Rune Kaarbø fortalte med iver om dette prosjektet og han viser en ekte interesse for akevitt og brennevin generelt. Dette speiler seg i utvalget brennevin de fører i Bakgården Bar, hvor det er mange eksklusive merker av alle brennevinstyper man kan smake på. Whisky og Tequila er og godt representert her.

Husmannskost.

Rune Kaarbø benyttet og sjansen til å fremheve nykomlingen Bakgården Både &. Dette er en Pub/restaurant som nå satser på ekte hjemmelagd norsk mat som dagens rett. Dette vil skifte fra uke til uke, men den første uka i hver mnd er det kjøttkaker. Ellers vil det variere mellom stekt seibiff, fiskegrateng, lapskaus, fårikål, en del sesongmat samt mye annet som man forbinder med ekte norsk.
Jeg tok meg turen inn en tilfeldig dag og da stod det Biff Stroganoff på menyen. Nå er ikke dette akkurat mat med norsk opprinnelse men godt var det allikevel.
Den hyggelige servitøren Kristian fortalte at dette tilbudet var blitt veldig populært og at maten ble lagd fra bunnen av på kjøkkenet.

Så får man bare håpe på at Nepespa og Tilslørte bondepiker kommer på menyen igjen, siden dette ble servert på Akevitt lanseringen og er en av de bedre "vanlige" middagene som undertegnede har spist.

Jeg ønsker Rune og Gudmund til lykke med satsningen og håper at folk setter pris på å ha fått ett alternativ til den vanlige pubmaten(les burgere) i Kristiansand, særlig etter at megleren la ned.
Men man kan jo selvsagt og spise annen mat her, det er ett utvalg av mer tradisjonell pub mat og småretter. Og selvsagt mange typer øl og annet drikke.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1484
Grillmat.Lapskaus.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.