
Mai er full av festdager og fridager, det er tid for utskeielser, kos og matglede. Bli inspirert av flagget og server søte retter i rødt, hvitt og blått på 17. mai. Gratulerer med dagen!
Røde kakedrops
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Marengskuppel:
100 g sukker
100 g eggehvite
Jordbær og rabarbraterrin:
100 g rabarbra
100 g jordbær
100 g sukker
100 g vann
saft av ca. ½ stk sitron
1 stk vaniljestang
4 stk gelatinplater
Manjarimousse:
mørk 100 g sjokolade (manjari)
40 g smør
40 g vann
2 stk eggeplomme
2 stk eggehvite
20 g sukker
Gresskarkjernebunn:
3 stk eggehvite
60 g sukker
80 g ristede gresskarkjerner
50 g melis
10 g hvetemel
Fremgangsmåte:
Marengskuppel: Lag italiensk marengs. Fyll i former. Stek på 100 oC til tørr.
Jordbær og rabarbraterrin:
Kok alt utenom gelatinen mørt. Avkjøl, tilsett gelatin og fyll i former.
Manjarimousse: Smelt sjokolade og smør. Varm vann og smelt gelatin i. Bland i sjokoladesmøret. Bland inn eggeplomme. Pisk eggehvite og sukker og vend inn i massen.
Gresskarkjernebunn: Pisk eggehviter og sukker til marengs. Hakk gresskarkjerner sammen med melis og mel, og bland i. Stek på 175 oC til gyllen.
Montering: Fyll mousse i marengskuplene. Legg i terrin og fyll i mer mousse. Stikk ut bunnen og sett kuppelen oppå.
Hvite skolebrød
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
24 stykker
150 g smør
6 dl melk
1 pk gjær
135 g sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Eggekrem:
5 dl matfløte
5 dl helmelk
2 stk egg
4 stk eggeplomme
70 g maisstivelse (maizena)
150 g sukker
1 stk vaniljestang (kan sløyfes)
egg til pensling
melisglasur og kokosmasse til pynt
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og ha i melken, 37oC. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
Lag eggekrem: Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell i den varme fløtemelkblandingen. Rør godt til klumpefri røre. Sett til avkjøling.
Ha deigen på bordet. Del deigen i 24 like store deler, og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til heving i ca. 20-30 minutter.
Legg ca. 1 ss med eggekrem på hver bolle. Pensle med egg rundt kanten av bollene og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 min. Avkjøles på rist.
Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur. Dypp dem i en skål med kokos.
Blå eplemuffins
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
15 porsjoner
Ingredienser:
100 g smør
2 stk eple
1 ts malt kanel
2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
1 dl havremel
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og sett til avkjøling. Rens og del eplene i passe biter. Vend dem i kanel.
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel blandet med bakepulver og det avkjølte smøret. Bland inn kaneleplebitene til slutt.
Fordel røren i muffinsformene, og sett dem utover en stekeplate. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1889