Barnemeny


Oppdatertdato: 2004-05-18 Tema: Fest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson, Opplysningskontoret for meieriprodukter


Når en skal ha barneselskap så er det lurt å tenke først og fremst på hva barna liker, siden det er de som skal ha selskapet, og spise maten. Så hvorfor ikke møte de med mat som de kjenner, det er jo i alle fall stemningen rundt som er viktig.

Husk at barn går ikke i selskap for å spise fin mat, mat er bare en del av selskapet. Så enkle ting som pizza, hamburgere og pølse i brød gjør susen. Sjokoladepudding og gele er fine desserter. Og selvfølgelig bursdagskake og iskrem. Brus og saft hører til, og mange lager og boller. Hvis en lager feks pizza, så la barna selv være med å bestemme fyllet. Lag bunnene ferdig på forhånd og da slipper du sure miner av barn som ikke liker ananas, sopp, løk osv. Det kan og lages små porsjonspizzaer, slik at hver kan bestemme fyllet, men er det mange barn så blir dette lett mye arbeid. Husk og at barn ikke spiser så mye som voksne, og at noen er stappmette etter ett pizza stykke. Og barn som er sultne spiser fort i selskap.

Ett annet tips er å dekorere maten på en morsom måte, slik at det er gøy å spise den. Smilepizza og geletog er mye gøyere å spise enn vanlig. Og er det sommer kan man bruke grillen og la barna selv velge hva de skal tre på grillspydet. Ha ett utvalg av kjøtt, pølser og grønnsaker i biter.

Mitt forslag til meny er:
  • Porsjonspizza
  • Sjørøverskute


Porsjonspizza
Denne blir 6 små pizzaer
Pizzabunner:
25 g gjær
2 dl vann
1/2 ts salt
2 ss olje
5 dl hvetemel

Fyll:
1 liten boks tomatpuré
salt og pepper
2 ts oregano
2-3 dl revet ost

Og velg av følgende:
Løk
Kjøttdeig
Skinke
Ananas
Sopp
Bacon
Pepperoni

Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i salt og olje og tilsett hvetemel til passe fast deig. La deigen heve 1/2 time, til dobbel størrelse. Del deigen i 6 like store emner og trykk dem ut. Legg bunnene på stekebrett. Smør tomatpuré på bunnene og dryss over salt, pepper, oregano, valgfritt fyll og revet ost. Stek pizzaene ved 225 °C i ca 15 minutter.

Sjørøverskute
Sjokoladekake:
400 g smør
4 ½ dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
9 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
5 egg

Sjørøverkrem:
250 g mykt smør
250 g melis
1 egg
3-4 ss kakao

Bøljan blå:
2 pk grønn gele
noen dråper blå konditorfarge (kan sløyfes)

Pynt:
Non- stop, seigmenn, lakrisstenger, grillpinner, sorte ark, litt hønsenetting (til utkikkstønne) og bomullshyssing

(langpanne)
Kok opp smør og vann i en stor kjele. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Bland alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.

Sjørøverkrem:
Rør smør og melis mykt. Ha i egget og kakao. Rør til fargen er jevnt lysebrun.

Bøljan blå:
Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør delvis inn noen dråper blå farge.

Del langpannekaken i tre lengder og bygg opp skuta med sjørøverkrem mellom lagene. Skjær til riktig form og dekk hele skuta med sjørøverkrem. (Avskjæret blir gode smaksprøver til de voksnes kaffe).

Træ seilene på grillpinner og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta. Sett kaldt til servering.

Andre desserter er gele i forskjellige variasjoner, sjokoladepudding, iskrem mm.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:249
Grillmat.Produkttester.
Bringebær.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.