
Kjøpmann Anita Christiansen i Narvesen tror ikke kundene vil stikke hodet i sanden når hun nå skal legge struts på grillen. Verdens største fugl er nemlig både smakfull og mør, og gjør seg spesielt godt i pølser.
- Disse får kyllingpølser til å virke direkte pinglete, ler daglig leder ved Narvesen National Vestibyle i Oslo, Anita Christiansen. Hun tilhører et eksklusivt knippe kjøpmenn som nå prøver ut Narvesen og Leiv Vidars kampanje “Pølser fra hele verden”, og skal tilby strutsepølser til eventyrlystne kunder.
- Heldigvis er de ikke bare en kuriositet. De smaker også utrolig godt, forteller hun.
Christiansen hadde stor suksess med salg av bisonpølser i juni, og når strutsen er fortært gleder hun seg til å prøve ut enda to nye gourmetpølser laget av villsvin og krokodille.
- Det er utrolig gøy å kunne tilby kundene noe helt utenom det vanlige, og erfaringen hittil er at de blir både overrasket, begeistret og selvfølgelig fornøyde. Men jeg må innrømme at jeg er litt ekstra spent på den krokodillepølsa, sier Christiansen.
Store biter av struts
Strutsekjøtt er tilnærmet fettfritt, hvor fettinnholdet ligger på mellom 0,1 til en prosent i stekeklart kjøtt. For å få optimal smak og saftighet i de nye pølsene har Leiv Vidar tilsatt kjøtt av svin og storfe, men pølsene inneholder likevel hele 22 prosent av det eksklusive strutsekjøttet.
- Tar man et tverrsnitt av pølsen vil man kunne se store biter av struts i snittet. Strutsekjøtt er generelt magert og svært mørt, og smaken kan minne litt om kalv. Vi tror pølsene vil falle i smak hos mange, og at både kjøttypen og krydderbruken er spennende innslag for norske pølseelskere, sier markedssjef i Narvesen Stian Brevik.
Pølsene er krydret med en eksotisk krydderblanding bestående av blant annet sitron, pomeranskall, koriander, paprika, oregano, persille og chili. Som tilbehør anbefales en curry- og mangodressing som komplimenterer disse smakene.
Kjøtt av høy kvalitet
Strutsen er verdens største og raskeste fugl. De største eksemplarene kan veie opp mot 150 kilo og rage to og en halv meter over bakken. Et av pionerlandene innen strutseoppdrett er Sør-Afrika, som i dag huser rundt 90 prosent av all struts til matproduksjon. Det er også her strutsen i Narvesens nye pølser kommer fra.
- Vi har brukt mye tid på å finne riktig råstoff og da ble struts et naturlig valg. Vi ønsket kjøtt av aller høyeste kvalitet og dette kjøttet har lav fettprosent og er rikt på proteiner. Vi er svært fornøyde med resultatet, sier markedssjef i Leiv Vidar Asbjørn Koller.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2697