Bekjemper matmessig analfabetisme med god mat. kompost og bier


Oppdatertdato: 2013-09-08 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Geitmyra matkultursenter


Selv om været insisterer på full sommer startet høstundervisningen forrige uke på Geitmyra matkultursenter for barn. 15 skoleklasser fra 6. trinn skal fra frem til jul få en hel uke hver med undervisning i mat- og helsefaget på matkultursenteret.
- Forståelsen av hvordan mat oppstår og hvordan den kan tilberedes er avgjørende for barns helse og matglede, sier Lene Gjelsvik, daglig leder på Geitmyra matkultursenter.
- Vi bidrar til en matfaglig alfabetisme hos de unge slik at de kan gjøre egne gode matvalg i fremtiden.

Først ute var Abildsø skole som mandag presset egne epler til saft, høstet og smakte på grønnsaker, lærte om kompost, høner og egg, så bier i arbeid og fikk smake på honning rett fra bivoksen. I tillegg rakk de å lage deilig mat av råvarene. Resten av uken skal elevene blant annet lære om bærekraftig bruk av kjøtt og fisk, få gode tips til de beste matpakkene og ikke minst oppdage at de faktisk er flinke til å lage mat!

- Dette er en del av et løft for mat- og helsefaget, sier faglig ansvarlig Andreas Viestad.
- Når vi setter matlagingen inn i en slik spennende sammenheng, blir det både teoretisk og praktisk kunnskap.

Undervisningen foregår i samarbeid med Utdanningsetaten i Oslo kommune.
Har du lyst til å besøke undervisningen eller vil ha mer informasjon kontakt:
Lene Gjelsvik, daglig leder, 982 57582
Andreas Viestad, faglig ansvarlig 415 06633


Geitmyra matkultursenter for barns visjon er "Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt." Dette arbeidet gjør vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, Åpen gård-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, bærekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2721Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.