Besøk på Cafe Generalen i Ravnedalen i Kristiansand


Oppdatertdato: 2012-07-14 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Igjen fant vi veien til Ravnedalen like utenfor sentrum av Kristiansand. Denne perlen er en skikkelig oase for både turister og fastboende. Og når cafeen her har byens beste hamburgere, så anbefales denne på det varmeste.
Her kan man finne roen etter travle dager i Dyreparken eller late dager på svabergene i sommersola.


Vi besøkte cafeen en sen søndags ettermiddag, og rakk akkurat å bestille før stengetid som er kl 18 på søndager, men ellers i uka er det oppe til kl 21. Været var fint og det var fullt med folk. Og her er det utsikt og burgere som gjelder, selv om menyen har mer å by på.

Miljø og omgivelser

Omgivelsene her kan nesten ikke bli bedre. Ravnedalen er idyllisk med frodig vegetasjon, små dammer, gressplener og høye fjell hvor en ofte kan se klatrere i aksjon. Utsikten fra kafeen er flott. Minuset her er at det fort blir skygge, dette er greit på varme dager, men ellers så forsvinner sola tidlig på dagen og det blir fort småkjølig ute. I dammen foran kafeen er det ender og svaner, samt noen få måker.

Menyen

Menyen består av en dagens rett, burgere, Sandwicher, salater, vafler og litt annet snacks. Enkel barnemeny. Stedet er mest kjent for sine hamburgere og disse koster kr 175.- nå. Er verd pengene, selv om det virker litt dyrt. Sandwicher til kr 115.-og kr 165.- Salater og annet til helt grei pris. Barnemeny til kr 75.-. Ellers er det øl og vin servering.

Kjøkken

Igjen spiste vi burgere, en Generalen's spesial som serveres med hvitløk, sopp, ost og bacon. Saus på toppen, og en kyllingburger som er en filet i burgerbrød. Begge ble servert med pommes frites og kostet kr 175.-. Dette er skikkelige hamburgere med kjøtt. Man blir mett men ikke stappmett av en porsjon. Og de smaker nydelig, enkelt og greit.

Service

Her er enkel service med bestilling i kafeen og servering ved bordet. Det var litt stress når vi var der pga mange gjester, og servitørene var tydelig trøtte. Men helt OK, burgere og utsikt er verd det.

Priser

Prisene er helt OK, men ikke lenger de billigste. Men mat og omgivelser er verd det.

Konklusjon

Vi har tidligere hatt litt negativ opplevelse med servicen her, men denne gangen var den godkjent. Som ett sted for en kopp kaffe med vaffel på dagen, eller en meget god burger på ettermiddagen er det bra. Og så får en med seg en god naturopplevelse i tillegg. Ta gjerne en rundtur i parken eller opp i Baneheia etterpå, for å gå av seg burgeren og vaflene.

Det er og underholdningsprogram her om sommeren med konserter og tilstelninger, så ett besøk anbefales, særlig til dere som er turister i byen og vil finne litt ro og fred, sammen med en god konsert. Jeg har selv vært på flere konserter her og med den stemningen rundt innerst i dalen er det en god opplevelse. Flere Norges venner har opptrådt her, og programmet er tilgjengelig på nettsidene til Ravnedalen, eller facebook, Cafe generalens venner.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2488
Norsk mat.Bananer.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.