Besøk på Egon restaurant i Kristiansand


Oppdatertdato: 2009-11-12 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Egon i Kristiansand har gjennomgått en solid oppussing i det siste og fremstår nå i ny og større drakt. Er blitt en virkelig stor restaurant, men har beholdt det koselige, rustikke preget. Og maten er den samme som over hele landet, med samme meny og utvalg. Men undertegnede har virkelig sans for Egon, for dette er rett og slett god mat, selv om porsjonene på hovedrettene ikke er av de største.
Vi besøkte restauranten en tirsdag ettermiddag i regnvær, men selv da var det mange gjester. Så det er tydelig at dette er en populær sted.

Miljø og omgivelser.

Egon i Kristiansand ligger i øvre del av gågaten "Markens", det er for så vidt ganske sentralt, men litt utenom den vanlige lysløypa. Ligger i samme bygning som Scandic hotell med god parkering ute og i hus.
Utenfor er det en pulserende gågate, og inne er det virkelig koselig, med ett lunt miljø som passer de fleste. Minner litt om pizzarestaurant, og det er faktisk også pizza på menyen.

Menyen

Det er en skikkelig solid meny med mange valgmuligheter. Menyen er lik over hele landet og består av ett utvalg småretter, lunsjretter, hovedretter, desserter, burgere, pizza, salater samt en barnemeny. Hele Egon er ganske barnevennlig og det er til tider høyt støynivå.
Prisene er litt høye syns jeg på enkelte ting, og det er ikke alltid så store porsjoner. Og når selv ikke jeg blir skikkelig mett av en hovedrett, som ikke har den største kroppen, må det nok både forrett og dessert til for mange. Men når dette er sagt, så er maten utrolig god og tar en det med ro så blir en jo rimelig mett.

Kjøkken

Denne gangen spiste vi 2 hovedretter, nemlig Svinefilét med Serranoskinke, stekte grønnsaker og bernaise til kr 195.-, samt en Stekt kyllingfilét med wasabi- og honningglace, stekte grønnsaker og basmatiris til 207.-. Begge retter fikk ett tillegg på kr 20.- da vi ønsket fløtegratinerte poteter istedenfor ris eller andre poteter(kanskje litt unødvendig men..).
Men dette smakte skikkelig godt. Begge retter hadde masse smak og kan virkelig anbefales. Selv om det ble litt munterhet rundt bordet da undertegnede begynte en ekspedisjon på tallerkenen for å finne serranoskinken. Men det viste seg at den lå litt anonym inni svinefileten, hvor den ga fra seg smak.
Kyllingen falt og i smak hos kokken på andre siden av bordet, selv om han skulle ønsket mer på tallerken og ikke så mye salat. Men det er vel smak og behag.

Service

Nå er det litt spesielt på Egon hvor du finner bord og så går bort til disken, bestiller og betaler maten med en gang. Så kommer servitørene til bordet med maten, og det ganske så raskt. Men systemet fungerer og blir en vant med det så er det faktisk en veldig god ide.
Servitører er hyggelige og oppmerksomme, og en føler seg velkommen selv om det er en stor restaurant. Maten kom veldig raskt på bordet og var varm. Og servitørene følger med rundt i restauranten, selv om en må bestille ved disken.

Konklusjon

Egon har lenge vært en favoritt hos meg mht maten, og er det fortsatt. For dette er rett og slett god mat, selv om porsjonene ikke er altfor store.
Det er en del barnefamilier på besøk her og støynivået deretter, men det kan vel unngås med ett senere besøk.

Tips til ungdom
Dette er den perfekte plass for unge gutter som skal invitere ut en jente første gang. Det er alltid noe på menyen som jenta kan like, det er passelig intimt, særlig litt utpå kvelden og prisene er ikke altfor gale på mange av rettene om en holder seg vekk fra hovedrettene.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1754Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.