Besøk på Herlig Land i Kristiansand


Oppdatertdato: 2009-01-04 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Herlig land er nok en av de best plasserte restauranter i Kristiansand. Med sin beliggenhet på torvet og store lokaler, blir den ett naturlig samlingssted for de tørste og sultne gjester.

Konsentrasjonen av restauranter i området begynner å bli stor, og det er ett levende miljø her om kveldene. Vi besøkte restauranten en fredag ettermiddag og det er ganske fullt i lokalene.

Miljø og omgivelser.

Plasseringen er som sagt perfekt og sentral med en stor uteavdeling, hvor det selv en kveld med minusgrader sitter folk å spiser!
Inne er det god plass, men med mange mennesker i lokalene blir det ganske fullt. Det er og ett ganske høyt støynivå.
Det er reservert bord i en egen avdeling for spisegjester, som heldigvis er litt skjermet fra massene med øl og kaffe latte. Det er en lang bardisk med ett kjøkken i enden som er åpent for innsyn.
Dette er ett typisk lunsj og kaffested om dagen, og smårett sted om kvelden. Hovedrettene er ikke stedets sterke side, men det er ett stort utvalg i annet på menyen.

Menyen

Menyen består av litt av hvert med lunsjretter og småretter mellom 100 og 150 kroner, hovedretter fra 215.- til 310.-. Det er og ett utvalg pizza, samt noen desserter.
Rettene høres spennende med ett spekter fra enkle pizzaer til antilope, og sandwicher til gulasj.
Det er og en enkel vinmeny, og en lang bar med alle rettigheter

Kjøkken

Denne gangen var vi ute for å prøve hovedrettene og bestilte det samme begge 2 for en gangs skyld. En Mixed seafood grill som består av grillet steinbit, laks, scampi og kamskjell i safransaus med basilikumtomater, ruccola, dagens grønnsaker og smørstekte nypoteter til kr 255.-.
Det første som slo oss var at det ikke var mulig å velge noe annet enn poteter. Ris hadde de ikke ifølge servitøren. Men ellers tok det ikke lang tid før maten var på bordet.
Anretningen var lekker, men ellers var smaken ganske ordinær. Fisken og (mini)scampiene bar preg av å ikke være nylagde, dvs det var begynt å komme slik skorpe på kanten. Det fulgte med en mini kamskjell(som er noe av det minste jeg har sett) samt 2 små blåskjell som smakte helt OK.
Sausen var mild og god. Retten var heller ikke rykende varm. Potetene var forresten gode.
Det ble heller ikke servert kuvertbrød til.

Vi har tidligere spist både sandwicher og pizza her, og særlig pizzaen vet vi er god. Så det er nok dette vi holder oss til i fremtiden, og for de mest kulinariske opplevelsene oppsøker vi andre steder.

Service

Servicen var hyggelig og uhøytidelig, med overvekt av smilende svenske jenter. Som nevnt tidligere i restaurantannmeldelser så har undertegnede nå notert at svensker er mer hyggelige og kunnskapsrike enn nordmenn i jobbene som servitører. De feilene som ble gjort ved servering/bestilling ble gjort av den norske delen av servitørene, som viste sin inkompetanse mht drikkevarer. Det var litt forvirrende at det var 4-5 forskjellige servitører som jobbet ved de samme bordene.

Priser

Priser ligger midt på treet, med litt for høye hovedretter i forhold til kvalitet. Småretter og annet er priset riktig. Baren er og uten overraskelser

Konklusjon

Herlig Land er ett pulserende og travelt sted. Det er her du sitter for å se og bli sett. Kanskje ikke plassen for en romantisk middag, rolig vennelag eller forretningsmiddag. Men trives du med folk rundt deg, liv og leven så er det en fin plass. Ypperlig for å ta en kaffe eller øl, med en liten matbit til. Uterestauranten er svært populær om sommeren og har veldig god plass.

Karakterer:

Kjøkken/mat 6
Drikke 5 (ikke vurdert)
Meny 7
Miljø/omgivelser 8
Service 8
Pris 7
Totalt 41 av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1466Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.