Besøk på La Sangria i Oslo


Oppdatertdato: 2009-08-14 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Vi oppdaget en flott restaurant under ett besøk i Oslo nå nylig. Nemlig den spanske restauranten La Sangria. Dette er en litt bortgjemt restaurant med skikkelig god mat og veldig behagelig betjening. Den er og ekte spansk, ikke bare utenpå.
En anbefalt sted for dere som ønsker skikkelig mat til å bli mett av, med god smak til en ikke for dyr penge.

Miljø og omgivelser.

Restauranten ligger rett overfor inngangen til SAS hotellet i Oslo. Den er ikke så stor men virker ikke trang for det. Har masse morsomme ting og tang rundt forbi, og en skjønner at en er i Spania. Gode stoler, pent interiør, greie toaletter og utsikt til en ikke alt for interessant gate.

Menyen

Menyen er spansk med ett utvalg av tapas, småretter, fisk og kjøttretter, desserter og en liten vinliste. Tapas er dominerende, men og andre kjente spanske retter som paella og creme catalana. Hovedretter ligger fra rett under 200.- til 268.-. Tapas under 100 lappen. Desserter det samme.
Er man flere kan man bestille tapas utvalg eller paella.
Vinmenyen er ikke lang men har de mest nødvendige vinene. Også sangria selvfølgelig.

Kjøkken

Vi spiste 2 hovedretter, 2 desserter, 2 aperitiffer og 2 halve flasker vin. Alt til kr 1100.-, ikke galt.
Det ble Benfri kylling fylt med spansk spekeskinke og ost, i hvitvin saus med løk(Pollo Relleno de jamon y queso manchego) til 232.-. Og Helstekt benfri lammelår i skiver, med hvitløk og hvitvinsaus(Pata de cordero) til 229.-. Begge rettene var veldig smakfulle og ble servert med fløtegratinerte poteter. Det var mye saus på for de som liker det.
Desserter ble creme catalana og spansk karamellpudding(Flan al caramelo). Kjempegodt.
Husets hvitvin passet fint til kyllingen og en halvflaske rødvin(Torres Coronas) ble det til lammet.

Minus her er at det kanskje burde serveres andre valg en bare fløtepoteter til hovedretten. Og det er ganske mye saus på for de som ikke syns noe om det. Men for oss var det greit.

Det virket nok som at tapas og paella var mer spennende retter men vi tok ikke det denne gangen.

Service

Servicen er veldig hyggelig og ekte. Det er faktisk ekte spanjoler her og man kan praktisere spansken om en vil. Vi bestilte bord og ble plassert ved ett stort bord som lå nydelig til. Vi følte oss godt behandlet med ekte vennlighet, og det var ingen svenske servitører her.

Konklusjon

Intim og flott spansk restaurant med nydelig mat du blir mett av. Ett funn for de som ønsker skikkelig mat og ikke bare pynt på tallerkenen. Veldig hyggelig betjening og koselige omgivelser. Anbefales på det varmeste.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1675Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.