
På den siste Osloturen like etter grand Prix helga, besøkte vi Tjuvholmen for en matbit på kvelden. Jeg hadde egentlig tenk å besøke
The Edge, men den så stengt ut med ingen gjester så det ble rett over gaten til Meatmarket istedenfor. Dette ble en blandet
opplevelse med standard mat og fint interiør.
Miljø og omgivelser.
Dette er en grill og tapasrestaurant med stilig interiør. Ligger på skyggesiden og har vel bare sol om formiddagen etter mitt
innebygde kompass. Er den første restauranten som ligger over den ytterste brua mellom Aker Brygge og Tjuvholmen. Men når det ikke
er ferie, fint vær og mye folk vil de her ute slite med lite besøk. På meg så virker det som om folk setter seg halvveis ut på Aker
Brygge, og bruker resten + Tjuvholmen til en gåtur før en skal hjem igjen. Ble jo bevist når På druen helt i begynnelsen er helt
full og de her ute nesten tomme, eller tomme som The Edge.
Restauranten har uteplass og er ellers en moderne og smakfull sted. Når vi var der var det noen gjester ute, men ingen inne. Vi
satte oss inne da maten som regel holder seg lenger varm da.
En ting er at musikken i bakgrunnen kommer fra Spotify, greit nok det men hvorfor ikke koste på seg betalingsversjonen slik at en
slipper reklamen. Blir litt billig.
Menyen
Rett og slett en stor meny. Mange lunsjretter og fint utvalg av tapasretter. Vi prøvde oss på den vanlige a la carte menyen, samt at
jeg selv prøvde dagens 3 retter. Både lunsj og a la carte menyen er litt dyre syns jeg, men det kunne vært forsvart om maten hadde
vært noe utenom det vanlige, men det er den ikke. Vi betalte kr 1168.- for 2 stk 3 retter, 1 glass vin og 2 glass øl.
Nå prøvde vi ikke tapasrettene, men her var det mye å velge mellom, og de kostet mellom 50.- og 100.- kroner.
Kjøkken
Følgende spiste vi:
3 retter fra menyen: Dampet blåskjell, grillet kveite og Creme catalane.:
Dette var slett ikke galt. Blåskjellene var nydelige, kveita var litt overkrydret slik at den milde smaken av kveite forsvant og
desserten som den skulle være.
Og dagens 3 retter: Oksecarpaccio av indrefilet, grillet oksefilet og marinerte jordbær med vaniljekrem.
Alle disse 3 rettene ble litt for ordinære for meg, men det gikk greit ned. Oksecarpaccioen skulle gjerne hatt mer spiss på smaken,
oksefileten skulle være indrefilet men jeg følte mer at dette var ytrefilet pga flere sener i kjøttet, og jordbærene trivdes godt med
vaniljekrem og sorbet. Skulle gjerne hatt litt mer futt i dette. Men det var en nydelig saus til hovedretten.
Service
Servicen er svensk som så mange andre plasser, men absolutt ikke så hyggelig som andre steder. Servitøren gjorde flere feil og var
tydeligvis ikke faglært. Det ble ikke spurt om kaffe, vannet var uten isbiter og ikke kaldt, + lite smil å få. Og den flasken med
dyrt utenlandsk mineralvann som står på bordet er bare ett forsøk på å få gjester til å bruke det istedenfor vanlig vann. Tåpelig
syns nå jeg. Og med det samme jeg husker det, så står bestikk i en holder på bordet. Dette er uhygienisk og noe av det mest kjasne
jeg ser. Fjern den og lever ut bestikk ved servering.
Konklusjon
En fin restaurant på Tjuvholmen. Har ett stilig interiør men har forbedringspotensiale på maten og servicen.
Lag maten med mer smak, bruk de fine råvarene dere har og lag retter som fremhever smaken, plasser ett ekte smil på servitørene og
denne vil nok overleve. Men ellers er jeg nok redd for at det går som med forgjengeren i samme lokaler.
Nå skal det sies at vi ikke prøvde tapasen, så vår vurdering er fra den vanlige menyen.
Flere bilder
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1904