Besøk på Pastasentralen i Bergen.


Oppdatertdato: 2008-04-26 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Pastasentralen i Bergen er en kjent restaurant for min lommebok og nå var tiden inne for ett nytt besøk. De har nå flyttet inn i nye lokaler og ligger mye mer sentralt til i forhold til hvor folk ferdes.
Siden jeg var i Bergen av andre årsaker og med lite tid, ble det ett raskt besøk, men det er vel det som er litt av ideen bak restauranten, rask mat til en rimelig penge.

Miljø og omgivelser.

I forhold til den gamle restauranten, har pastasentralen nå fått en mye bedre beliggenhet. De ligger sentralt til i sentrum i Vestre Torggate, ikke langt fra Ole Bulls plass. Er i samme bygning som P-Hotels Bergen og det er god plass. Stilen er den samme gamle med italiensk atmosfære, rutete duker og store veggmalerier.

Menyen

Menyen er som før temmelig lang og med mange variasjoner av både pasta og pizza. I tillegg er det noen andre retter og desserter. Man kan kjøpe pasta i løsvekt som før og det er dagens rett til en rimelig penge. Maten kan og tas med hjem.
Det er lik pris på mange av rettene og det er rimelig.

Kjøkken

Da jeg husket i fra gamle dager de gode dagens retter, bestilte jeg dagens pasta. De hadde 2 forskjellige og jeg valgte pastarør med saus. Brødet som fulgte med var det samme som før, men pastaen var lagt på en flat tallerken som gjorde at den ble fort kald. Før var det dype tallerkner. Smaken var heller ikke det store kicket, men var sånn midt på treet. Mengden var grei men jeg syns jeg husker noen kjempeporsjoner fra gamle dager, men en blir jo mett.
Dagens har og ett glass brus som følge, og er tydelig rettet mot de som er ute etter rask, enkel mat.

Service

Er ikke så lett å bedømme service her siden man først sikrer seg bordet selv, går til disken, bestiller og betaler, og deretter får maten til bordet etterpå. Maten kommer veldig fort, særlig dagens rett.
De ansatte er hyggelige nok, men man får litt samlebånd følelse.

Priser

Prisene er rimelige og man blir mett for under 100 lappen. Dagens koster kr 75.- mens pastaprisene er kr 89.- og pizzaer til rett under kr 100.-. Blandingsretter av pasta og kjøtt/fisk koster kr 169.-, fersk pasta i kilovis koster fra kr 45.- til kr 90.-, desserter fra kr 38.- til kr 50.-.

Konklusjon

Pastasentralen er en plass hvor man blir mett for en rimelig penge. Maten smaker greit nok og det er ett trivelig sted å sitte. Er mye studenter og ungdom som går her. Ligger nå også mye mer sentralt til og er dermed lettere å finne for nye gjester.

Karakterer:

Kjøkken/mat 8
Drikke 5 (ikke vurdert)
Meny 9 (denne er stor)
Miljø/omgivelser 8
Service 7
Pris 9
Totalt 46 av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1316
Norsk mat.Vafler.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.