Besøk på Restaurant Bakgården


Oppdatertdato: 2010-01-24 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Restaurant Bakgården i Kristiansand har i mange år vært en av de beste restaurantene i byen. Men er nå oppstått med ett nytt konsept og ny meny. Vi besøkte den nye, lekre, fargerike restauranten og oppdaget nydelig texmex/cajun mat og rimelig champagne! Og når man etterpå bare kan spasere inn i baren til Terje for en avec, så er kvelden fullkommen.

Miljø og omgivelser.

Restaurant Bakgården er mer og mer blitt ett lite restauranthus i bybildet her i Kristiansand. Det består av den anerkjente baren Bakgården Bar, Bakgården Både & som er en pub med god mat og den tidligere gourmetrestauranten Bakgården Restaurant som nå har fått helt andre priser og en texmex/cajun inspirert meny. Disse 3 omringer en koselig bakgård, hvor det er liv og røre hele året, og da særlig om sommeren og helger.
Disse ligger sentralt i bybildet i Kristiansand i bunnen av Tollbodgata.

Selve restauranten er blitt pusset opp og fremstår i dag i en helt ny drakt og ikke minst farger! Det er fortsatt det litt avlange lokalet men kjøkkenet er nå blitt skjult.

Menyen

Menyen er som sagt inspirert av texmex og cajun, og består av 5 småretter fra 65.- til 162.-, 3 forretter fra 83.- til 89.-, 3 fiskeretter fra 183.- til 195.-, 5 kjøttretter fra 183.- til 249.- og 4 desserter fra 85.- til 95.-.
Det er og en liten drikkemeny, hvor vi oppdaget det lille scoopet hvor en Veuve Clicquot Ponsardin brut kostet 700.- på menyen og 364.90 på polet.
Det er det sjelden en ser at vin koster under 2 ganger polprisen, normalt er det 2,5 til 3. Så dette er nesten god nok grunn til å ta en tur ned her til en god middag med en flaske god sjampis til, for vi har testet denne champagnen før og den er virkelig god, med en smak som de fleste liker.

Kjøkken

Vi spiste 2 hovedretter som var: Torsk på karibisk vis som er: Lett saltet stekt torsk. Servert med brunet smør tilsmakt chili, ingefær og hvitløk. Og poteter med koriander til kr 195.-
Og Fajitas grande med kylling. Servert med hvetetortillas, salsa, guacamole, bønner, rømme, ost, salat og ris. Til kr 218.-

Begge retter gikk fint gjennom nåløyet vårt og det var nok mat, selv om torsken ikke var av det største slaget og kanskje hadde litt mye unødvendig blomkål. Men det var mange gode smaker her. Og om en frykter sterk mat, så var dette ikke det, men mat hvor den naturlige smaken kom frem.

Service

Vi var her en tirsdag ettermiddag i januar, men det var faktisk flere andre gjester, selv i en dødtid for restaurantbransjen. Servicen var hyggelig og avslappet, med noen få minus. Men vi følte oss veldig velkomne og hadde en hyggelig kveld.
Noen små forglemmelser skjedde men det har ingenting å si.
En annen ting er at bestikk står i en holder på bordet og det er noe jeg ikke liker. For om gjesten før deg har klasset på det som de ikke bruker, så! Men mulig at dette blir skiftet ut, ikke vet jeg.

Konklusjon

En nyoppusset restaurant med mye farger, god mat og rimelig Veuve Clicquot Ponsardin brut. Det godt å sitte og lunt i lokalet. I umiddelbar nærhet finnes det både velutstyrt bar og en pub. Bakgården har og lokaler for kurs og selskap i andre etasje.
Vi anbefaler ett besøk både i restauranten, baren og både &!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1806Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.