Besøk på restaurant STIM i Stavanger


Oppdatertdato: 2008-03-08 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


I forbindelse med annet arrangement i Stavanger, hadde jeg den litt delte fornøyelsen å besøke restaurant STIM på kaien i Stavanger. Det var ett raskt besøk på en av de restaurantene som er mest kommentert i vår restaurantguide. Jeg var og alene, og fikk jo dermed ikke prøve flere retter.

Miljø og omgivelser.

STIM ligger veldig sentralt til i Stavanger på Skagenkaien, og er en moderne spiserestaurant i 2 etasjer. Her er det litt blanding av gammel og ny stil, kanskje litt ubestemmelig med mye glass, kanskje de ville tjene på å ha ett mer konkret konsept. Det er lunt og godt å sitte her.

Menyen

Menyen er ikke så stor med flere fiskeretter. Overkommelige priser med flere rimelige alternativer.
Her er 5 forretter fra kr 99.- til kr 139.-, 6 hovedretter fra kr 149.- til kr 289.- ( 3 fiskeretter og 3 kjøttretter med fiskesuppe som det billigste.) og 4 desserter fra kr 59.- til kr 119.-.
Ellers inneholder den variasjoner av det man generelt får på restauranter.

Kjøkken

Først fikk jeg kuvertbrød og olivenolje/balsamico til å dyppe i. Brødet var foccaccia og kunne med fordel vært litt lunkent, men smakte ellers godt.
Jeg bestilte kamskjell til forrett, fasan til hovedrett og is til dessert. Og det var nå det begynte å sprike.
Jeg fikk 2 kamskjellbabyer til forrett og det er for lite. Normalt serveres det 2 store eller 3-4 små kamskjell til en forrett. De smakte helt greit uten det store kicket.
Til hovedrett fikk jeg fasanbryst Norvegienne og nå var det rikelig porsjon med tradisjonell smak. Det var en del sener i kjøttet og det hadde gjort seg med en bedre kniv. Brystet ble servert med potetterte som mange bruker nå, samt sprø grønnsaker og madeirasaus.
Men så kom desserten med is og sorbet. Dette smakte fint og hadde vært appetittelig om det ikke hadde vært for ett stort fingeravtrykk med sjokolade på kanten av tallerken. Dette er en dødssynd for kokker og servitører, og man må fjerne slike ting.

Men alt i alt smakte dette helt greit, men den store opplevelsen uteble.

Service

Min servitør var veldig hyggelig, imøtekommende og en god selger. Kanskje litt for mye spill for galleriet. Maten ble servert raskt og korrekt, og servitøren var hele tiden veldig oppmerksom.
Klarte jobben sin bra, men bure ha sett fingeravtrykket.

Priser

Dette er en ganske rimelig plass med rimelige alternativer. Om mengden forrett ikke sto i stil til prisen, var hovedrett og dessert verd prisen.
Jeg betalte kr 576.- for ovenstående retter, 2 lettøl og så mye indisk kaffe jeg kunne drikke. Siden jeg skulle ta bilder på ett arrangement senere på kvelden så prøvde jeg ikke vin.
Men STIM har og ett helt greit vinkart med middels priser. De bruker ca 3 gangen på prisene.

Konklusjon

STIM er en plass jeg gjerne kan besøke igjen. Bortsett fra sleivsparkene så er det en hyggelig plass med god mat og hyggelig betjening. Er nok en "in" plass i Stavanger eller vil gjerne være det!.
Er sentralt beliggende og passer de fleste lommebøker.

Karakterer:

Kjøkken/mat 7
Drikke 5 (ikke vurdert)
Meny 7
Miljø/omgivelser 8
Service 7
Pris 8
Totalt 42 av 60 muligeLegg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1289


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.