Best til pasta dermed basta


Oppdatertdato: 2004-10-13 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Desken.no


Denne helgen er vi lei av får i kål og viltretter og satser på pasta. Gjerne en litt fyldig kremete en med kjøttstrimler av for eksempel kylling eller kalkun, men svinekjøtt hadde også vært nam, nam som følge til den italienske rødvinen Sabazio Rosso di Montepulciano 2002 fra La Braccesca stemplet Antinori.

Til Sabazio Rosso di Montepulciano som har en typiske bæraktig aroma, bløte tanniner og smak hentet fra fire måneders lagring på eikefat, er pasta midt i blinken som følgesvenn til vinen som du med fordel kan passe på at har en serveringstemperatur på om lag 15 grader.

Positiv norsk utvikling
Antinori-navnet er velkjent for vinelskere og på Norwegian Wine Xpo 2004 fikk vi også en prat med Antinoris eksportsjef Filippo Pulisci som til en kommentar til den norske pol-ordningen sa at han så åpenbare fordeler med å få solgt alt ”direkte” til en kjøper; Polet. Antinori eksporterer nå 50 prosent av produksjonen til utlandet og han merker en økt interesse for såvel italienske viner som ditto matkultur.

- Vet nordmenn å verdsette gode (dyre) italienske viner, eller har du inntrykk av at prisen fortsatt er det mest avgjørende når nordmenn handler vin?

- Jeg merker en positiv økning. Nordmenn er iferd med å nærme seg svenskene når det gjelder å verdsette god vin og matkultur – og til faktisk å være villige til å betale litt ekstra for smaken. I Finland derimot virker det som det er stillstand, eller rett og slett en tilbakegang i kvalitetsinteressen. Kanskje er det billig sprit fra de baltiske stater som lokker mest for tiden, spør Filippo Pulisci.

Smak og behag
Navn: Sabazio Rosso di Montepulciano 2002
Karakteristikk: Dyp rød farve, bouquet av moden frukt og en anelse lær, harmonisk og behagelig, saftig og middels fyldig vin som er frisk men har litt kort ettersmak
Best til: Super til de fleste pastaretter, kylling, lam og svin. I det hele tatt til de fleste kjøttretter bortsett fra til kraftige viltmiddager.
Druer: 80% Prugnolo Gentile (Sangiovese), 20% Canaiolo
Land/distrikt: Italia/Toscana
Produsent: Antinori/La Braccesca
Importør: Strøm
Alkoholstyrke: 13,00% vol.
Sukker: 2,30 g/l
Syre: 5,20 g/l
Lagring: Drikkes helst nå, men kan oppbevares et par år.
Pris: 116,70
Pol nr. 20361

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:392Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.