Biff meny


Oppdatertdato: 2004-05-18 Tema: Okse Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson, Godfisk.no


Noen ganger når man ikke er så mange gjester, og ønsker å gjøre det litt enkelt, kan man stille med biff. En tradisjonell meny med skalldyrcocktailen, biff og karamellpudding slår godt an. Og man kan lage ferdig en del på forhånd. Karamellpudding lages på forhånd og skalldyrcocktailen lages først selve dagen, så da gjenstår det bare å steke biffen når gjestene kommer. Tilbehør til biff er fløtegratinerte eller bakte poteter, en god saus(rødvin, bernaise, peppersaus), og sesongens grønnsaker.

Menyen er:
  • Skalldyrcocktail/rekecocktail
  • Biff med løk
  • Karamellpudding


Skalldyrcocktail
4 porsjoner
4-6 salatblad
1 boks russisk krabbe
1 glass sort kaviar
grønne oliven
sitronskiver

Dressing:
6 ss olje
2 ss vineddik
2 ss tomatpuré
salt
hvit pepper
hvitløk

Vask salatbladene, la dem renne av. Riv dem i strimler og fordel dem i fire porsjonsglass.
La krabben renne av, rens den for brusk og del den opp i litt mindre stykker.
Fordel krabben i glassene, ha i olivenskiver og legg en stor skje sort kaviar på toppen.
Pisk sammen ingrediensene til dressingen. Smak den godt til med salt og pepper samt en presset fedd hvitløk.
Hell dressingen over salaten og pynt med sitronskive.

Rekecocktail
400 g rensede reker
4 store reker med skall
1 sprø salat

Saus:
3 ss kremfløte
3 ss majones
3 ss tomatketchup
1 ts worcestershiresaus
1 sitron
salt, pepper og paprika
tynne skiver mørkt brød
sitronbåter

Sausen:
Pisk kremen lett.Bland krem, majones og ketchup. Smak til med worcestershiresaus.Ha i sitronsaft til sausen får passelig konsistens.
Rens rikelig med sprø salat og fyll opp i 4 litt høye glass.Bland rekene i sausen og smak til med salt, pepper og paprika. Fordel rekeblandingen over salaten og pynt med en stor reke med skall.Dryss litt grovkvernet pepper og paprika over. Server straks med tynne skiver mørkt brød og sitronbåt til å presse over.

Tips
Rekecocktail er en tradisjonell engelsk måte å bruke reker på. Det er alltid en rosa saus, reker og sprø salat blant ingrediensene. Variasjonene ligger i tillegg av grønnsaker og smakstilsetting på sausen.

Biff med løk
125 - 150 g flatbiff, ytrefilet eller indrefilet pr. person
1 løk i skiver
margarin
salt
pepper
sherry/rødvin

Kjøttet bør helst være av ungt dyr. Bank kjøttskivene med hånden og skyv dem sammen for å få en rund fasong.

Skjær løken i skiver og brun den. Brun smøret i stekepannen. Legg kjøttskivene i og stek dem på begge sider i 2-3 minutter på hver side. Dryss over krydder når de er stekt. Steketiden avhenger av hvor røde man vil ha dem inni.

Man kan også varme en tørr stekepanne til den er glohet og legge kjøttstykkene i pannen og svi dem raskt et øyeblikk på hver side.

Minsk varmen og ha smør i pannen og stek 2-3 minutter på hver side. Krydre biffen og legg dem på varmt fat.

Kok ut pannen med litt vann og ha i vin eller sherry.

Legg løken på biffene og hell utkoket ved siden av.

Server med poteter, kokte grønnsaker, salat, tomat og pickles.

Fløtegratinerte poteter
4 porsjoner
800 g gode poteter
1 stor løk eller 1 purreløk
3 dl melk eller fløte
1 ts salt
litt malt hvit pepper

Skyll, skrell og kutt potetene i skiver. Smør den ildfaste formen med olje eller margarin.

Skyll og rens løk eller purre og kutt i ringer. Legg poteter og løk lagvis i formen, dryss litt salt og pepper imellom lagene. Slå over melk eller fløte og sett i ovnen på 220 C i ca 40 minutter eller til potetene er møre.

Ha på folie eller lokk for å unngå at gratengen tørker ut. Du kan variere mengden av melk/fløte i forhold til hvilken rett du ønsker å servere.

Karamellpudding de luxe
6-8 porsjoner
125 g sukker
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
71/2 dl husholdningsfløte
6 egg

Puddingform, ca. 1 liter
I stekeovnen: Vannbad, 100 ° C, ca. 2½ timer
Brun sukkeret i formen. Vend på formen at den blir jevnt glasert. Del vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med fløten.Avkjøl. Rør i sammenvispede egg. Sil blandingen og hell den i den karamellglaserte formen. Sett formen i varmt vannbad i stekeovnen og la kok til puddingen er stiv. Avkjøl puddingen og hvelv den på serveringsfat.Server den med vispet kremfløte til.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:250
Jakt og viltretter.Dressinger.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.