Big House The Slammer Syrah 2006


Oppdatertdato: 2009-09-23 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Slammer vin fra USA

Denne ukens vin er fra solfylte California og er en rødvin med utpreget solbærlukt. Den er sterkt rød, men samtidig føles den som en ung vin som vi anbefaler lagring på. Flasken har skrukork og det er derfor en grei vin til kosen en kveld på terrassen, men og til rødt kjøtt. Vinen fikk noe delte meninger hos paneldeltakerne.

Om vinen

Vinen smeller til med en veldig utpreget solbærlukt. Noe annet og som kan minne om lakris eller urter. Det er en lett vin, uten for mye tyngde i kroppen, som kan lagres. Smaken står ikke helt i stil til lukten, da solbærene blir noe avdempet, men er fortsatt frisk og god. Det er en medium ettersmak som ikke holder så lenge i munnen. Og som nevnt har vinen en nydelig farge.
Passer som terrassevin eller til rødt kjøtt, kanskje vilt og evt lam?

Unødvendige fakta

Denne vinen fikk delte meninger i panelet. Alle var enige om den veldig solbærlukten, men så begynte det å sprike. Vinen er ikke "sjur" på tunga og er lett og drikke. Noen mente den ikke hadde noe tyngde i kroppen, men jeg mener selv at den absolutt har potensial, gjerne etter noe lagring. Litt rart at smaken ikke står i stil til lukten, solbærsmaken forsvinner men det finnes heller ingen skosålesmak. Men vi var enige om at den passet på terrassen, alene, men helst en overskyet dag! Dette er en vin hvor man ikke merker prosentene, så for dere som ønsker den effekten så er den fin. Fikk en 3,5 på terningen, og det er merkelig da vi fortsatt ikke setter terningkast på vinene! Men når deltakerne insisterer etter mange gode minner med yatzy, så da så!

Fakta

Sakset fra vinmonopolet

Navn: Big House The Slammer Syrah 2006
Pris: Kr 111.50 for en helflaske
Varenummer: 10414
Varetype: Rødvin
Utvalg: Grunnsortiment
Land/distrikt: USA, California
Råstoff: 85% Syrah, 15% Petite Sirah
Alkohol 13,5 % vol
Sukker: 1 g/l (PS: dette kan vel ikke stemme)
Syre: 6,8 g/
Lagring: 6 MD. Fatlagring, 12 MD. Flaskemodning før salg
Lagringsgrad: kan drikkes nå, men bør lagres noe
Produsent: Big House Wines
Konklusjon: Anbefales bare av noen av oss i testpanelet

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld. Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. Vi tester og vinene "live", dvs. vi koser oss med vin og ofte mat til. Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget. Og vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet og testpanelet spytter ikke ut vinen!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1699
Norsk mat.Hverdagsmat.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.