Billig italiensk luksus


Oppdatertdato: 2004-02-02 Tema: Vin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Desken.no


Bravo Italia! Nå kuttes prisen på flere italienske viner og du kan sikre deg noen virkelige kupp i vintermørket. Vi har sett nærmere på 2 rødviner som både er fyldige og prisgunstige. Det danske nettstedet vinguiden.dk går så langt som å omtale disse vinene som ”italiensk superluksus”.

Selv om både Sicilia og Syd-Italia er fulle av unge og ambisiøse produsenter som viser hva regionen er god for, har ikke disse landsdelene den samme prestisje som nord. Dette kommer markedet til gode gjennom ny og spennende kvalitet til en vennligere pris.

Flere av vinene er virkelige perler med nydelig balanse og struktur, og gir virkelig value-for-money. Vi har sett nærmere på Baron Montaltos rødvin Montalto Nero d’Avola-Sangiovese som kommer på flaske eller i BIB og på rødvinen Mannara Primitivo-Merlot 2002.

Moderne vin
Barone Montalto er en ny og moderne produsent som har spesialisert seg på viner fra de sørlige delene av Italia. Selskapet har sin hovedbase på Sicilia, men har nå også startet produksjon i Puglia (Mannara). Vinstilen er meget moderne hvor man gjør sitt ytterste for å beholde druens karakter og fruktighet, samt god konsentrasjon og balanse.

Frisk og stilig
Montalto Nero d’Avola-Sangiovese BIB er utviklet for å kunne tilby en prisfornuftig og fyldig rødvin som skal passe til de fleste anledninger; både til mat og som en hverdagslig drikkevin. Vinen har en fin delikat fruktighet med god syre og fin konsentrasjon. Nero d’Avola er en lokal Siciliansk druesort, som på tross av det varme klimaet, klarer å opprettholde en frisk god stil. Aromaene går i retning av plommer, pepper og mørke skogsbær.

Detaljer
Navn: Montalto Nero d’Avola-Sangiovese
Land/distrikt: Italia Sicilia
Produsent: Barone Montalto
Importør: Premium Wines
Råstoff: Nero d’Avola og Sangiovese
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Alder: Årgang 2001/2002
Alkohol: 13% vol
Sukker: 2,50 g/l
Karakteristisk: Delikat fruktighet med god syre og fin konsentrasjon. Aromaene går i retning av plommer, pepper og mørke skogsbær.
Best til: Fyldig vin som passer til det meste som trives i en slik vins selskap.
Pris: 89,90 (flaske) 289,90 (BIB)
Vinmonopolet: 46135 (flaske) 46842 (BIB)

Fyldig og rik
Mannara Primitivo-Merlot 2002 Tarantino IGT blir produsert fra høytliggende vinmarker i Tarantino som er mellom 30-35 år gamle. Ved hjelp av moderne vinifikasjonsteknikker oppnår man en fruktig og konsentrert vin, hvor aroma og smak går i retning av modne skogsbær, lakris, lær og plommer. Den fyldige og rike stilen gjør vinen perfekt sammen med marinerte kjøttretter, grilling og viltretter som krever mye smak.

Detaljer
Navn: Mannara Primitivo-Merlot 2002
Land/distrikt: Tarantino
Produsent: Barone Montalto
Importør: Premium Wines
Råstoff: 80% Primitivo 20% Merlot
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Alder: Årgang 2002
Alkohol: 14% vol Sukker: 2,50 g/l
Karakteristisk: fruktig og konsentrert vin, hvor aroma og smak går i retning av modne skogsbær, lakris, lær og plomme.
Best til: Kraftig mat som for eksempel marinerte kjøttretter, grilling og viltretter
Pris: 89,90
Vinmonopolet: 50149

Begge vinene er tilgjengelig gjennom bestillingsutvalget hos AS Vinmonopolet og finnes under ”øvrig italiensk” rødvin i bestillingslisten.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:137
Grillmat.Wok.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.