Bjørndalen øker fruktsalget


Oppdatertdato: 2009-02-21 Tema: Frukt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Fotomontasje: Newswire


Oslo (NW): For få uker siden fikk banansalget en Drillo-effekt. Nå sørger Bjørndalen for at vi spiser mer blåbær.

– I en periode der det for tiden er importnedgang på det meste av frukt og grønt, opplever vi en voldsom salgsøkning på produktene som Ole Einar Bjørndalen og Drillo reklamerer for, sier informasjonssjef Hanne Linnert i Bama.
Med reklameguru Ingebrigt Steen-Jensen bak spakene, har frukt- og grøntleverandøren kjørt en serie med store annonser i avisene. Annonsene følger begivenhetenes gang tett og har en uvanlig personlig tekst.
Siste skudd på den stammen er en annonse der Ole Einar Bjørndalen har skutt tre av fem blåbær. De tre treffene er blitt til gullmedaljer.

Ikke bare blåbær

– Siden kampanjestarten i slutten av januar har vi solgt over 50 000 flere bananer hver dag, økt drue- og blåbærsalget med 30 prosent, mens salget av meloner og blåbær har økt hele 50 prosent, sier Linnert.
Alle produktene er med i den høyprofilerte Bendit-serien til Bama. Men Linnert tror ikke skiskytterkongen alene står bak blåbæreffekten.

– Gode og mange annonser, produktplassering, økt tilgjengelighet og god kvalitet på produktene spiller selvfølgelig en viktig rolle. Men det er ikke tilfeldig at vi bruker de kjendisene vi bruker, sier Linnert.

– Vi hadde en tilsvarende effekt på salget forrige gang Drillo var sjef for landslaget, sier hun.

Stopp-effekt

– Kjendiser sørger for stoppeffekten. Produkter vi omgir oss med hver dag har i seg selv en lav interesse i reklamesammenheng, så da må det kompenseres med noe. Et kjent ansikt fanger oppmerksomheten din, sier rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen.
For noen år siden ble Vazelina Bilopphøggers brukt i en pizzareklame. Det hadde ikke Ole Einar Bjørndalen passet til, mener høyskolerektoren.

– Når folk ser kjendiser i reklame, vet de at vedkommende er kjøpt og betalt. Da er det viktig at det kjendisene står for stemmer overens med produktet han eller hun reklamerer for. Ole Einar Bjørndalen er kanskje en av de beste idrettsutøverne vi har for tiden, og det passer godt å bruke ham i reklame for sunt kosthold, sier Trond Blindheim.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1518
Julekaker.Supper.
Reker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.