Black Coffee- burned in Hell


Oppdatertdato: 2011-03-31 Tema: Kaffe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Solberg & Hansen Kilder: Pressemelding Solberg & Hansen


”Kaffe skal være sort som helvete, sterk som døden og søt som kjærlighet” sier ordtaket. Høykvalitets kaffeprodusent Solberg & Hansen gjør alvor av nettopp dette når de lanserer sin nye “Black Coffee” i forbindelse med Fashion Week in Hell. For første gang kan man få kaffe som bokstavelig talt er ”burned in Hell”.
Opprørsdesignerne i Anti Sweden Jeans inviterte nylig til Fashion Week In Hell i Nord-Trøndelag. Samarbeidspartner Solberg & Hansen lanserte i den anledning en beksvart og eksklusiv kaffe; ”Black Coffee”. I samme ånd som Fashion Week in Hell, er det fokus på et ujålete og eksotisk produkt med høy kvalitet, de samme kvalitetene som beskriver norsk black metal.
- Vi har utviklet ”Black Coffee” for å gi folk en rotnorsk og rocka kaffeopplevelse. Dette er den svarte, opprinnelige kaffen som nordmenn trykket til sitt bryst lenge før kaffe latte og cortado ble in-ord for de kaffetørste. Black Coffe skiller seg ut med ekstremt høy kvalitet, en tydelig smaksretning og en folkelighet. Den skal være litt mørk i brenningen, men ikke mer enn at kaffen fortsatt beholder sitt særpreg”, sier produktsjef i Solberg & Hansen, Morten Wennersgaard.
Omgitt av demonisk modeller og flammende omgivelser på den legendariske togstasjonen i Hell, brant Solberg & Hansen sine kaffebønner til den nye ”Black Coffee”.

Kaffe har aldri vært sortere

Solberg & Hansen har levert high-end kaffe til kaffebarer over hele landet I en årrekke. De bruker over hundre reisedøgn i året på å bygge direkte relasjoner til farmere og gode leverandører for å få tilgang på noen av verdens beste kaffer, og har flere ganger hatt vinnerkaffen til verdensmesterskap i barista-kunst. Nå har de latt seg inspirere av norsk natur og råskap, de samme kvalitetene som inspirerer en av Norges største kulturelle eksportvarer – Black Metal.
- Black Coffe er saftig, har sødme, tydelig bærpreg og masse frukt. I kombinasjon med en heftig brenningsgrad "roasted in Hell", bør det gi deg et kaffekick og en annen smaksopplevelse enn det man ellers forventer av en vanlig sort kaffe, sier Wennersgaard.

Den ultimate kaffeopplevelse

Den beste kaffen kan du enkelt lage på din egen trakter hjemme. Bruk ny kvernede bønner i en ren trakter med friskt vann, og ikke vær redd for å dra på med kaffemengden. Circka 60 gram kaffe per liter vann gir som regel et godt resultat.
– Å drikke kaffen sort gir deg den ultimate kaffeopplevelsen. Det er da man får frem alle smaksnyansene og virkelig kan få verdsatt de mange ulike og spennende variantene av kaffe som finnes.

Om kaffeproduksjonen:

Sitio Contendas er en middels stor farm beliggende i Divinolândia i delstaten Sao Paulo sør i Brasil. Akkurat dette distriktet er et "nyoppdaget" område innen høykvalitets kaffe med et stort potensiale. Til Brasil å være har de bra høydemeter over havet, 1200 - 1400 meter, og et stabilt subtropisk klima. Farmen har kaffebær av typen Mundo Novo, Bourbon og Catuai. For akkurat denne kaffen er bærene lagt til tørk etter plukking med fruktkjøttet inntakt slik at den får et veldig søtt og nesten overmodent preg. Av de kanskje hundre kaffetypene Solberg & Hansen har smakt dette året fra Brasil, og av alle kaffepartiene denne farmen produserer, er denne lille lotten på ca 1000 kg plukket ut som en av Solberg & Hansens Brasil- favoritter.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2123
Norsk mat.Vafler.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.