Blandede følelser på Restaurant Heat


Oppdatertdato: 2009-03-30 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Restaurant Heat åpnet i Kristiansand for drøye året siden i de gamle lokalene til Megleren. Vi tok ett besøk og ble positivt overrasket over lokalene.

Etter å ha prøvd å besøke denne i fjor, men møtt stengt dør, prøvde vi igjen en kald Onsdag kveld. Vi hadde før vært på besøk i disse noe slitne lokalene, men nå fremstår det som moderne og flott oppusset. Det er en moderne restaurant som møter oss, med hyggelig betjening og god mat, men!

Miljø og omgivelser.

Restauranten ligger i bunnen av Gyldenløvesgate i de gamle lokalene til megleren. Dette er sentralt lokalisert men ikke midt i lysløypa. Romfordelingen er lik som den var, men med betydelig fornying. Det er blitt en moderne plass, med fine lokaler men ikke den største utsikten.
Vi kan følge med fra kjøkkenet på flere skjermer inne i restauranten og er man heldig ser man hvordan sin egen mat blir tilberedt.
Det var en avslappet stemning inne, mye folk, gode sitteplasser og fine toaletter!

Menyen

Heat har en ganske vanlig meny med forretter rundt kr 100.-, hovedretter fra kr 235.- til kr 335.- og desserter til rundt kr 100.-. Det fins en dagens 3 retter til kr 399.- som jeg bestilte, og diverse tapasretter til drøye kr 200.-.
Menyene er en grei blanding av kjøtt og fisk.
Ett enkelt vinkart fins også uten de store sprell.

Kjøkken

Vi ankom tidlig på kvelden og bestilte en dagens 3 retter, samt en flyndre surret i bacon og crème brulee.
3 retteren besto av en tapasforrett som smakte nydelig. Med laks og svin. Flyndrefilet til hovedrett med tilbehør og sorbet til dessert.
Flyndren var som den skulle være, men nå er ikke flyndre det mest spennende alltid og smaken satt litt inne. Potetene til var såkalt amadine, og disse hadde nok ventet litt for lenge på noen sultne gjester. Sorbet til dessert er nesten litt for enkelt, minnet om en barnemeny.
Creme bruleen ble og servert med sorbet. Var helt grei.
Det ble og plass til en husets hvitvin til uten den store oppturen. Kaffe til desserten.

Hele matopplevelsen manglet liksom det helt store kicket, det ble nesten for ordinært.

Service

Servicen var hyggelig men ikke så veldig kunnskapsrik. Det ble gjort flere små feil og vinkunnskap var fraværende. Men jentene var flinke til å beklage og store oppriktige smil hjelper!
Maten kom raskt og vi ble greit fulgt opp.
Litt uti besøket dukket det plutselig opp 10-20 personer og det ble plutselig mye mer hektisk i restauranten, men servitørene klarte brasene så det ut som.

Priser

Priser er for så vidt midt på treet, men bør ikke være høyere. Kr 399.- for dagens 3 retter er jo greit, men det var litt ordinær mat. Nå ble det ikke noe dypdykk i vinpriser, men ingen trenger å bli skremt av de.

Konklusjon

Vi gikk til Heat med litt blandede følelser, men ett åpent sinn. Kom ut igjen med blandede følelser og en liten manglende følelse inni. Det var liksom noe som manglet her. Maten er helt grei men vi fikk ikke den helt store gleden av den. Lokalene er fine og servicen hyggelig men ikke så kunnskapsrik. Og så må heat gjøre noe med sin hjemmeside på nett. Vi som så mange andre sjekker opp menyer, åpningstider og annen info på nett før besøk og nettsiden fungerer dårlig i mine nettlesere med flere irriterende feil.
Vi tar nok ikke noe besøk igjen med det første, men prøv gjerne selv en kveld, kan jo være at vi var litt uheldige.

Karakterer:

Kjøkken/mat 6
Drikke 5 (ikke grunnlag for vurdering)
Meny 6
Miljø/omgivelser 7
Service 6
Pris 7
Totalt 37 av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1536Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.