Blomkål - grønnsakenes hvite brud. Nå strutter den i norske åkrer


Oppdatertdato: 2013-07-26 Tema: Blomkål Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Frukt.no


Vi nordmenn er glad i blomkål. I løpet av det siste året har vi hatt en økning på 5,66 %. Vi spiser i gjennomsnitt 2,16 kg blomkål per person i året. Nå strutter den i norske åkre, og kvaliteten er fantastisk.
Produsent Kirsten Ravnsborg Justad i Lier har produsert blomkål i mange år. - Det er en kjærlighetserklæring å skjære årets blomkål, og kvaliteten er helt fantastisk, sier hun med et smil over hele ansiktet. - Den er så vakker og så velsmakende så en må bli glad av å ta en slik grønnsak i hendene sine. Blomkål kan en spise hver dag gjennom hele sommeren uten å bli matlei, sier produsent Kirsten.

En fantastisk grønnsak med mange bruksmuligheter


Brassica oleracea er det latinske navnet på blomkålen. En nydelig grønnsak som gir oss mange deilige bruksmuligheter ved kjøkkenbenken, ikke minst nå om sommeren. Blomkålsuppe, kokt med ostesaus, skinke, tomater og egg, i gratenger og omeletter, stuet, i salatvarianter, gratinert og ikke minst også på grillen.
Blomkål er næringsrik og har få kalorier. Bare 26 kcal pr. 100 g vare. Med andre ord helt perfekt.

Blomkålen stammer fra Middelhavsområdet


Blomkål har en spennende historie. Syria og Kypros regnes som opphavslandene. Den vokste vill i naturen for så å bli kultivert gradvis. Det er blomsterstanden på planten vi bruker som grønnsak. Det var først på 1700-tallet at en blomkålproduksjon så smått startet opp. Hvit og vakker er den og brukes i dag over store deler av verden.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2693
Julekaker.Reker.
Pølser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.