Bønder i byen og litt til


Oppdatertdato: 2015-08-28 Tema: Restaurant Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Nå er det lenge siden jeg har testet restauranter i Kristiansand, og jeg hadde ingen planer denne gangen heller. Men det var før vi spiste lunsj hos den nyåpnede restauranten "Bønder i byen" på torget i Kristiansand. Etter denne lunsjen måtte jeg bare skrive en liten anmeldelse, for jeg spiste en av mine beste lunsjsalater her, ever!

Hva er bønder i byen?

Rett og slett en ny restaurant i Kristiansand, som viderefører konseptet "Trine på gården" fra Søgne, og omsetter det i noe konkret som skikkelig god mat på en restaurant midt i Kristiansand. Det hele pakket inn i gode og solide smaker til en rimelig penge. En restaurant hvor noen av byens kjente restaurantpersonligheter står bak sammen med Trine Lohne og hennes Trine på gården konsept!
Ett konsept som gjennom de siste årene har utviklet seg til en millionbedrift med flere ansatte. Som med salg, catering og fokus på norske/lokale råvarer, har blitt en suksessbedrift i Søgne som ligger like vest for Kristiansand.
Og som nå har tatt med seg dette og startet restaurant i byen. En restaurant som og er ett gårdsutsalg hvor man kan kjøpe brød, syltetøy og andre lekkerbiskener.

Vår matopplevelse

Og da vi dumpet inn på restauranten en regnfull ettermiddag sent i august fikk vi oppleve noe av suksessen bak dette med mat som bare smakte knallgodt og samtidig ikke går i den fella at det er priset for høyt bare på grunn av suksessen. Vi slapp unna med kr 262.- for dette, dvs 2 lunsjretter og en kopp kaffe.
Kanskje de har tenkt at for å oppveie for en litt ugunstig plassering i forhold til andre restauranter og gågate, bør vi prise oss lavt, men med disse smakene kunne de ha vært plassert mellom "se og bli sett stedene Herlig Land, Glipp og Hos Naboen" og slått de alle ned i støvlene. For her må matelskende gjester gå de 100 ekstra meterne opp til øvre torg (Rett over domkirken) og oppleve dette, iallfall lunsjen som vi hadde. Vi vil nok utvide med en middag her senere.

Men tilbake til vårt besøk:
Jeg spiste en salat med confitert kylling med tomatmarmelade, syltet rabarbra og div grønt, og fruen en blomkålsuppe med bacon. Begge med skikkelig godt brød til og servert med vann som drikke.
Det var denne salaten med kombinasjonen kylling, tomatmarmelade og rabarbra som gjorde lykken hos meg, og som blir husket som en av årets beste salater.

Nå er kanskje ikke dette nok til å bedømme hele restauranten, men vi kommer iallfall tilbake igjen og da kanskje for en middag senere på dagen.

(For de av dere som ikke er helt sikre på hva confitert kylling er, så er det rett og slett kylling som er langtidskokt i sitt eget fett. Mest kjent er confitert and i det franske kjøkken.)

Menyen ellers

Menyen er ikke så veldig stor, men tilstrekkelig til at man har nok å velge mellom. Den er delt opp i lunsj og middag. Og man kan ta med mat hjem. Flere desserter samt barnemeny er også tilgjengelig.
I tillegg kan man kjøpe diverse matvarer og drikke i "gårdsbutikken".

Og hele menyen, prisene og atmosfæren er ett velkomment avbrekk fra de fleste andre her i byen som går i det samme sporet hele tiden, og som har dominert området rundt torget/markens i flere år. Slik at kanskje de mest matelskende gjestene går de ekstra meterne opp her og nyter maten hos en nykommer som absolutt er en verdig konkurrent til "se og bli sett" restaurantene.

Nå er det bare å håpe at "Bønder i byen" fortsetter i samme sporet, og ikke går i den samme fella som de andre lenger nede.

Om jeg skal helle litt salt i maten her, må det være at "gårdsutsalget" er litt dyrt. Men det skiller seg vel ikke ut fra mange andre som har tilsvarende utsalg inne i restaurantene.

Som en liten OBS på slutten. Bildene under ble tatt med en Windows Phone Lumia 640. Blir veldig bra bilder, men og en av de mer lekre telefonene hjemme. Og vi har både iPhone 5, Galaxy S4 ++. Jeg skjønner nå ikke helt hvorfor ingen kjøper disse, særlig de som ikke trenger all verdens apper.

Hilsen en mett og lykkelig gjest.Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3006
Julekaker.Pølser.
Reker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.