
Siden Bombay Sapphire ble kjøpt opp for 10 år siden av verdens største privateide selskap innen brennevin, Bacardi Limited, har
ginen nærmest tredoblet sin verdi innenfor kategorien ”Premium Gin”. International Wine and Spirit Record (IWSR) kan nå bekrefte
at Bombay Sapphire innehar 31,7 prosent andel av verdien innenfor kategorien. - Ginbaserte cocktailklassikere vil nok alltid være
blant nordmenns favoritter på grunn av den distinktive smaken, sier Marius Vesterby i Bacardi Norge.
I følge IWSR har Bombay Sapphire de siste fem årene hatt en jevn årlig økning på gjennomsnittlig 11,7 prosent. Årsaken bak
suksessen er Bacardi Limited sin strategiske fokus på å tilby kvalitetsmerker basert på opprinnelse, autentiske ingredienser og
topp kvalitet. Der konkurrenter har benyttet pris som virkemiddel til å selge mer, har vi istedenfor fokusert på opplevelse og
kvalitet. Forbrukerne våre er villige til å betale for Bombay Sapphires særegne smak og høye kvalitet, sier Andrew Carter, global
gin category director for Bacardi Global Brands Ltd.
Bombay Sapphire – en smak av verden
Hemmeligheten bak suksessen er ginens unike kvalitet. Bombay Sapphire er et resultat av ti nøye utvalgte krydderurter som er
behandlet i tråd med en oppskrift fra 1761. Bombay Sapphires smakspalett er kompleks og består av mandler og sitronskall hentet
fra Spania, lakris fra Kina, einebær og fiolrot fra Italia, angelikarot fra Sachsen, koriander fra Marokko, kasjabark (kinesisk
kanel) fra Indochina, kubeba-bær fra Java og paradiskorn fra Vest Afrika.
Med kvalitet vinnes markedene
I den helt spesielle destillasjonsprosessen, der alkoholdampen trekker ut krydderaromaene, brukes det destillasjonskolonner av
typen Carterhead, noe som er helt unikt for Bombay Sapphire. Denne prosessen sikrer at aromaen til hver enkelt krydderurt
absorberes fullt ut. Resultatet er førsteklasses gin – gin med en herlig balansert, delikat og sprø smak som tappes på
spesialdesignede og turkisfargede flasker.
Trend-cocktail i USA
Bombay Sapphire tilbyr en herlig balansert, delikat og sprø smak (finish) og et spennende smaksuttrykk som gir et spennende
grunnlag når man skal tilsette råvarer for å oppnå velsmakende smakskombinasjoner i ulike cocktails. - En av de mest populære
ginbaserte cocktailene i USA i det siste har vært cocktailen “Bombay Sapphire Collins” som består av Bombay Sapphire, frisk
sitronjuice og sukker. Denne vil vi nok få se mer til her hjemme også utover høsten og vinteren. Allikevel vil nok mange også
fortsette å lage seg eller bestille en “Gin&Tonic”. Drinken er jo både enkel og veldig god fordi tonic-vannet er en svært god
kombinasjon til den smaksrike ginen til Bombay Sapphire, avslutter Vesterby.
Oppskrifter:
Bombay Collins
Glass: Collins – eller highballglass
Ingredienser:
6 cl Bombay Sapphire
2 cl sukkerlake
3 cl sitronjuice
Clubsoda/Farris
Sitronskive
Isbiter
Slik gjør du:
Hell Bombay Sapphire, sukkerlake og sitronjuice opp i glasset.
Tilsett is og rør rundt.
Fyll på med mer is og topp med Clubsoda eller Farris
Pynt med sitronskiven
Bombay Tonic
Glass: Highballglass
Ingredienser:
4-6 cl Bombay Sapphire
Tonic
1 Limebåt
Isbiter
Slik gjør du:
Hell Bombay Sapphire opp i glasset og tilsett isbiter.
Ta limebåten og gni inn den øverste delen av glasset med limesaft. Skvis resten av limesaften ned i glasset før du legger
limebåten ned i innholdet.
Fyll på med tonic.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1724