Borgogno Barbera d’Alba 2007


Oppdatertdato: 2008-10-22 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vin til svin

Borgogno Barbera d’Alba 2007 er en fruktig og saftig vin som er ideell til smaksrike kjøttretter av svin og skarpe oster. Den er også god til pizza.

Denne rubinrøde vinen er laget på 100 prosent barbera og kommer fra vinmarker som ligger mellom 250 og 300 meter over havet i Liste og Crosia, i italienske Piemonte.

Vinen er lagret minimum seks måneder på store slovenske eikefat og to måneder på flaske. På grunn av at fatene er store, er det ikke eikesmak i vinen. Selv om den har en del syre, er den er fruktig, rund og myk. Dette gjør at den er spesielt god til for eksempel svinekjøtt hvis kjøttet ikke er for tørt eller fett.

Kirsebærpreg

Barbera vokser over hele Italia, men den er spesielt kjent som en Piemonte-drue, der cirka halvparten av vinmarkene består av barbera. Druen antas også å stamme herfra. Barbera d’Alba er den varianten av druen som sies å ha mest kompleksitet og kraft.

Barbera har høy naturlig syrlighet og begrensede mengder tanniner. Dette gjør at vinene ofte oppleves som moderne og lettdrikkelige. Imidlertid er kirsebærpreg kanskje den største fellesnevneren for vin laget på barbera-druen, og det er heller intet unntak i denne vinen.

Historisk

Navnet Borgogno kommer fra en av de eldste vingårdene i Piemonte, som Bartolomeo Borgogno startet i 1761. Siden den gang har navnet blitt stadig mer kjent, blant annet som leverandør til historiske begivenheter i Italia som for eksempel den offisielle feiringen av den italienske union i 1861.

På begynnelsen av 1920-tallet, under ledelse av Cesare Borgogno, begynte selskapet å eksportere vin. Det var likevel først etter andre verdenskrig at satsingen skjøt fart i både Europa og Amerika.
Etter en totalrenovering av anlegget mellom 1945 og 1959, startet Cesare Borgogno en omstrukturering av firmaet i 1967, som blant annet ga det nåværende navnet “Giacomo Borgogno & Figli”. I dag er det Cesares nevøer Ida og Franco Boschis, og deres barn Cesare og Giorgio, som driver selskapet videre.

Kanskje det er nettopp århundrer med erfaring og kombinasjonen av tradisjon og nybrottsarbeid, som gjør at selskapet produserer vin i toppklasse?

Smak og behag:

Navn: Borgogno Barbera d’Alba 2007
Land/distrikt : Italia/Piemonte
Produsent: Giacomo Borgogno & Figli
Druer: 100 % barbera
Alkoholinnhold: 13 %
Varenummer Vinmonopolet: 46636 (fullsortiment)
Pris: 129,50 kroner
Karakteristikk : Rubinrød farge. Frisk aroma med fremtredende preg av eter, kirsebær og blomster. Saftig, fyldig og syrlig vin med tørr og lang ettersmak.
Best til: Ideell partner til saftige kjøttretter (f.eks svin) og skarpe oster. God til pizza.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1426
Slanking.Torsk.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.