Botter Prosecco Spumante Extra Dry


Oppdatertdato: 2007-05-22 Tema: Musserende Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vårvin fra Veneto

Den ukompliserte prosecco-vinen Brut Spumante fra Botter er relativt billig for sprudlende vin å være. Dette er ikke den mest utfordrende vinen, men den er perfekt for ren nytelse.

Vinen lages i Veneto, nordøst i Italia. Dette regnes som en av de mest produktive vinregionene i landet, og til sammen dyrkes mer enn 40 druesorter her. Prosecco-druen, som denne ukens vin er laget på, sies å egne seg spesielt godt til musserende hvitviner.
Botter Brut Spumante, laget etter charmat-metoden med annengangsgjæring på tank, er en frisk vin som passer godt sammen med grønnsaksforretter eller sjømat. Gulskjæret står i stil med vårsolen, og den fruktige, men likevel ukomplekse smaken passer godt til årstiden.

Historien til produsent Casa Vinicola Botter strekker seg tilbake til slutten av 1930-tallet. Carlo, som først jobbet med salg av vin i Veneto, startet etter hvert for seg selv. Det som først var én vingård i Venezia spredte seg raskt til flere kanter av Veneto, og i dag er det barnebarna til Carlo som driver Botter.
Botter Brut Spumante koster 99,90 og fines i bestillingsutvalget på polet. Produsenten har også to rimelige og gode rødviner som utvilsomt kan komme godt med når grillen fyres opp i vårværet. Botter Nero d’Avola fra Sicilia koster 84,90 og Caleo Montepulciano d’Abruzzo får du for til 74,70.

Smak og behag

Navn: Botter Prosecco Spumante Extra Dry.
Land/distrikt: Italia/Veneto
Produsent: Botter
Varenummer: 45962
Pris: 99,90 (75 cl.)
Alkoholstyrke: 11 %
Druer: 100 % Prosecco
Vurdering: Klar og lys farge. Lett og fruktig aroma med noe tropiske og florale toner. Enkel og god vin som bør drikkes nå.
Passer til: Uten matfølge, til lyst kjøtt, skalldyr eller fisk.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1110
Norsk mat.Rask mat.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.