BraMat tester iskaffe


Oppdatertdato: 2011-07-23 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Bramat


Det finnes sunnere drikker, men noen iskaffer er helt klart bedre enn andre. Mens vi nordmenn tidligere holdt oss til traktekaffe, pulverkaffe og kokekaffe, har vi nå fått mer kontinentale kaffe vaner.
Kafeer og kaffebarer dukker opp overalt, og mange av oss har nærmest fått et avhengighetsforhold til vår daglige kaffe latte, cappuccino eller macchiato.

Sunt med kaffe

Kaffe i seg selv er ikke skadelig, det kan faktisk være ganske sunt. Visste du for eksempel at kaffe er en av våre største kilder til antioksidanter? Undersøkelser viser dessuten at kaffe kan redusere risikoen for både hjerte- karsykdom og kreft.

Ekstra kalorier

Hvor sunn din kaffedrikking er, avhenger i stor grad av hva slags kaffe du drikker. Drikker du en halv liter kaffe latte med sukker og H-melk hver dag, kan det fort bli ekstra kalorier og ekstra kilo i løpet av et år.
Det samme gjelder iskaffe. Ulempen med iskaffe er dessuten at du ikke selv kan velge om du vil ha kaffe med eller uten sukker. De aller fleste typer iskaffe inneholder nemlig sukker.

En kaffe latte laget på lettmelk inneholder rundt 150 kcal. Velger du en ”sunn” iskaffe får du i deg 113 kcal, mens går du for den som inneholder mest fett og sukker får du i deg hele 304 kcal. Det er altså en del sukker, fett og kalorier å spare hvis du velger riktig type iskaffe.

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi tatt for oss de 11 typene iskaffe som er å få kjøpt i vanlige matvarebutikker her i Norge. Hver iskaffe har fått poeng etter hvor mye kalorier, protein, sukker og fett den inneholder.
Mye fett, sukker og kalorier har trukket ned, mens mye protein har trukket opp. Vi har latt poengene for sukker telle dobbelt opp, ettersom de aller fleste av oss med fordel kan kutte ned på inntaket av sukker.

Resultatene finnes her: Iskaffetest

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2199
Julekaker.Epler.
Lam.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.