Brød ute. brød inne. brød i hjerte. brød i sinnet...


Oppdatertdato: 2011-07-16 Tema: Brød Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: brodogkorn.no


Tilgi oss en liten omskriving av den populære sommersangen til H. Herberth, men Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) vil gjerne slå et slag for brødmat som sommermat. På våre hjemmesider www.brodogkorn.no finner du mange gode, lettvinte men spennende tips til “solmat” basert på brød.
Start feriedagen med sommerfrokost, på trappa, på terrassen, i hagen eller ved fontenen. Synes du frokosten har blitt kjedelig og er lei av brød og leverpostei? Vi gir deg mange alternativer til smakfulle brød, saftige scones, sprø horn, og for ikke å glemme alle de påleggsalternativene du egentlig ønsker deg.
Og hvorfor ikke invitere barna, kamerater, familie eller kollegaer på piknik? Ja, du kan utmerket godt ta lunsjen som piknik. Lag en kurv med spennende brødmat, fyll opp med spekeskinke eller fenalår og frisk frukt og grønt, og suksessen er sikret.
Og for ikke å glemme grillmaten. Brød på grill? Absolutt.
Hjemmelaget hamburgerbrød, hjemmelaget lompe, pinnebrød, bruschetta, og for ikke å snakke om dessertbrød – som smuldrepai eller grillede müsliskiver.
Som du ser, mulighetene er mange, og det beste av alt; Med brød i sinnet, og i magen - gir du seg selv et bedre kosthold og bedre helse. De nye offentlige kostholdsrådene anbefaler mer grovt brød i kostholdet, og vi gir deg oppskriftene og utvalget på www.brodogkorn.no
Forresten, skal du på tur de nærmeste dagene? Fylte grove horn passer godt både i matpakken eller i piknikkurven…

Grove horn med ost og skinke

16 stykker

200 g hvetemel
150 g sammalt hvete, fin
150 g sammalt hvete, grov
1 ts sukker
1 ts salt
60 g smør
3 dl skummet melk eller lettmelk
1 pk gjær
200 g revet mozarella eller annen ost du liker
200 g skinke skåret i biter

Sammenvispet egg til pensling
Sesamfrø til pynt

Bland mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Tilsett mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Del deigen i to og kjevle hver del til tykke runde leiver. Del hver leiv i 8 spisser. Fordel skinke og revet ost på spissene. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten.
Form horn og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk hornene med et klede, og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Pensle hornene med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10–15 minutter.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2203
Slanking.Lapskaus.
Kaffekos.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.