Bushmills 400 års jubileum


Oppdatertdato: 2008-06-23 Tema: Whisky Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er ikke mange som får gleden av å feire sin 400 – årsdag. Bushmills er den heldige i år. Bushmills whiskey lages på Irlands eldste fungerende distilleri, med lisens fra 1608. Dermed har de også lansert jubileumswhiskey Bushmills 1608 – en unik blend som kombinerer Bushmill tradisjoner med trippeldestillering, og nye distilleriprosesser med krystallmalt. Bushmills 1608 vil være tilgjengelig i taxfreebutikker og hos Bushmills.

Det er historiske bevis for whiskey produksjon i området helt tilbake til 1200-tallet, selv om den originale lisensen til å distillere whiskey ble gitt Bushmills-området i 1608. Distilleriet ble offisielt grunnlagt som et registrert selskap i 1784, selv om det sannsynligvis har vært i drift siden 1743.

Bushmills smaker anderledes enn andre irske whiskeys fordi den lages på en annen måte. Bushmills er det eneste distilleriet i Irland som lager og tapper trippel-distillert maltwhiskey. Det er trippeldistillert maltwhiskey i hjertet av all Bushmills-whiskey, som gir dem sin unike rundhet og karakter.
”Det er denne spesielle typen malt whiskey som gir alle våre whiskeys den unike kombinasjonen av rund og rik smak, og det distinkte hint av honning.” – Colum Egan, Master Distiller ved Bushmills.

Bushmills-serien har fem prisvinnende whiskeys: Bushmills Original, Bushmills Black Bush, Bushmills 10 år gammel malt, Bushmills 16 år gammel malt, Bushmills 21 år gammel malt. I tillegg, en spesiell og liten serie Bushmills 1608 laget spesielt for å markere 400-års jubileet.
Bushmills er eneste distilleri som håndterer hele produksjonsprosessen fra distillering til tapping. Fra korn til glass.

Bushmills Blends, Original og Black Bush, kombinerer den hjemmedistillerte Bushmills malt-whiskey med skredderskydd irsk kornwhiskey, distillert etter egne spesifikasjoner og modnet i utvalgte tønner i distilleriet.
Bushmills maltvarianter inneholder kun Bushmills maltwhiskey.

”Here’s to a long life and a merry one,
a quick death and an easy one,
a pretty girl and an honest one,
a Bushmills – and perhaps another one!”

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1359Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.